Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Βοήθεια από τη Γαλλία ζήτησε ο Κ.Μητσοτάκης για την Λιβύη - Τηλεφώνημα σε Ε.Μακρόν.


Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης ζήτησε βοήθεια από Γαλλία για το θέμα της Λιβύης και τη συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης: Με τηλεφώνημά του στον Γάλλο πρόεδρο Ε.Μακρόν, ζητά την επέμβαση του Παρισιού στην υπόθεση, ενημερώνοντάς τον για τις ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου  και ζητώντας του στήριξη ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου.
Ο πρωθυπουργός του εξέθεσε επίσης την κατάσταση την τραγική κατάσταση στην κρίση παράνομης μετανάστευσης και για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να τους φιλοξενήσει στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν εκτόξευσε βαριές κουβέντες εναντίον του Μακρόν.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Γάλλου προέδρου ότι το ΝΑΤΟ είναι «εγκεφαλικό νεκρό», ο Τούρκος πρόεδρος απασφάλισε λέγοντας πως «αυτό που θα πρέπει να κάνει ο Μακρόν είναι να ελέγχει το δικό του εγκεφαλικό θάνατο!».

Συνεχίζοντας στον ίδιο επιθετικό τόνο, υπογράμμισε πως «αυτές οι δηλώσεις ταιριάζουν καλύτερα σε σας, που βρίσκεστε σε κατάσταση εγκεφαλικού θανάτου».

Οι δηλώσεις Ερντογάν έρχονται λίγες μόλις ώρες μετά τις δηλώσεις Μακρόν ότι οι τοποθετήσεις του στόχο έχουν να αφυπνίσουν τα μέλη της Συμμαχίας.

Είχε προηγηθεί την Πέμπτη η επίθεση Τσαβούσογλου κατά Μακρόν με βαρείς χαρακτηρισμούς, λέγοντας μεταξύ άλλων πως ο Γάλλος ηγέτης είναι σπόνσορας της τρομοκρατίας.

«Αυτός είναι ήδη ο σπόνσορας της τρομοκρατικής οργάνωσης και τους φιλοξενεί αυτούς σε σταθερή βάση στο Ελιζέ. Αν λέει ότι ο σύμμαχός του είναι η τρομοκρατική οργάνωση… τότε δεν υπάρχει πράγματι τίποτε περισσότεροι να πω» είπε ο Τσαβούσογλου στους δημοσιογράφους στο Κοινοβούλιο.

Ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι ο Μακρόν δεν μπορεί να είναι ο ηγέτης της Ευρώπης όταν αμφιταλαντεύεται με αυτόν τον τρόπο. Αυτήν ακριβώς τη στιγμή, υπάρχει ένα κενό στην Ευρώπη, και (ο Μακρόν) προσπαθεί να είναι ο ηγέτης της, αλλά η ηγεσία έρχεται απολύτως φυσιολογικά.

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου