Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Γεωπολιτικός «σεισμός» στην Μ. Ανατολή – Ο Β. Πούτιν ενώνει το SDF με τον στρατό του Άσαντ.


Κίνηση-ματ έχουμε από την Μόσχα. Ο Β. Πούτιν πλέον ελέγχει την Συρία, καθώς και οι Κούρδοι είναι υπό την προστασία του.                                                       
Μέχρι πρότινος Μόσχα και Κούρδοι δεν είχαν καμία συνεργασία, όμως μετά την μερική αποχώρηση των ΗΠΑ άλλαξε τα δεδομένα, αφού ο ηγέτης του SDF ζήτησε πριν περίπου δύο εβδομάδες την βοήθεια του Κρεμλίνου.

Είναι ξεκάθαρο πως η Ρωσία είναι η μόνη που κέρδισε στη Συρία, βγάζοντας από την μέση τις ΗΠΑ.

Πριν λίγος ο Ρώσος Υφυπουργός εξωτερικών δήλωσε πως η Μόσχα είναι έτοιμη να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ SDF και Άσαντ, με σκοπό οι Κούρδοι να ενταχθούν στο Συριακό Στρατό.

«Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι υποστηρίζουμε το διάλογο μεταξύ των κουρδικών αντιπροσώπων και των κεντρικών αρχών στη Δαμασκό και θεωρούμε τους Κούρδους ως αναπόσπαστο μέρος της συριακής κοινωνίας«, ανέφερε ο κ. Vershinin στους δημοσιογράφους.

Όπως είχε αναφέρει πρώτο το Πενταπόσταγμα, Κούρδοι και Άσαντ βρίσκονται ένα βήμα από το να ενώσουν δυνάμεις, καθώς ο εχθρός τους είναι κοινός

Οι Κούρδοι μαχητές στη βορειοανατολική Συρία είναι έτοιμοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον πρόεδρο Μπασάρ Ασάντ, δήλωσε ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου Ιλχάμ Έμματ.

«Είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον Assad», δήλωσε ο Έμματ

Βέβαια ο ίδιος είπε πως πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στο Συριακό στρατό, αλλά πλέον είναι θετικοί, κάτι που σημαίνει πως δημιουργούνται νέες εξελίξεις στη περιοχή.

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια
PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου