Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

«Πάγωσαν» οι Τούρκοι: «Ισραηλινά UAV παρακολουθούν τα πλοία μας στη Κυπριακή ΑΟΖ» – «Το Τελ Αβίβ δίνει πληροφορίες σε Αθήνα-Λευκωσία».


Σοκ & δέος επικρατεί στην Άγκυρα μετά την αγορά Ισραηλινών UAV από την Κύπρο. Η Λευκωσία ενισχύεται σημαντικά, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες, απέκτησε νέα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ισραηλινής κατασκευής, με την ονομασία «Aerostar» ως απάντηση στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.
Οι Τούρκοι έχουν φοβηθεί, καθώς αλλάζουν οι όροι του παιχνιδιού στην Α. Μεσόγειο.
Δημοσίευμα της σελίδας i-hls αναφέρει ότι τέσσερα drone αξίας 13 εκατομμυρίων δολαρίων απέκτησε η Εθνική Φρουρά, τα οποία είναι ισραηλινής προέλευσης και σκοπός τους είναι η παρακολούθηση της κυπριακής ΑΟΖ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η Λευκωσία δήλωσε ότι τα drone θα επιχειρούν στα κυπριακά χωρικά ύδατα σύμφωνα με τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου.

Τα drones Aerostar

Τα UAV είναι της εταιρείας Aerostar. Η αεροναυπηγική εταιρεία αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα drone έχουν καταγράψει πάνω από 250 χιλιάδες ώρες πτήσης σε 4 διαφορετικές ηπείρους.

Το UAV με καύσιμο μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί αυτόματα. Μπορεί επίσης να πλοηγηθεί σε περιοχές όπου ενδέχεται να εμποδίζονται τα σήματα GPS. Το Aerostar έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 450 κιλών, με αντοχή πτήσης έως και 12 ωρών πτήσης άνω των 250 χιλιομέτρων. Το UAV έχει μέγιστο υψόμετρο 18.000 πόδια και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 50 κιλών.

Ορισμένα από τα πιθανά ωφέλιμα φορτία UAV περιλαμβάνουν τους δείκτες λέιζερ, τα ραντάρ συνθετικής διάτρησης, τους ηλεκτρονικούς και υπερύθρων αισθητήρες και άλλα προηγμένα ωφέλιμα φορτία.

Το drone έχει ένα ευέλικτο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, καθιστώντας έτσι δυνατή την αντιστοίχηση των σωστών και πιο κατάλληλων ωφέλιμων φορτίων προς τη λειτουργία του UAV.

Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, η Λευκωσία έχει πλέον στόχο να παρακολουθεί τα τουρκικά πλοία στη κυπριακή ΑΟΖ όλο το 24ωρο.

Μάλιστα αναφέρουν πως οι Ελλάδα, Κύπρος & Ισράλ θέλουν να μπλοκάρουν την Τουρκία από την Α. Μεσόγειο

Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρει ότι Ισραηλινές ομάδες τεχνικής υποστήριξης θα βοηθούν τους Κύπριους, για να παρακολουθούνται πιο αποτελεσματικά τα τουρκικά πλοία στη περιοχή.

Ταυτόχρονα δίνουν & μία πληροφορία που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, καθώς κάνουν λόγο για την ισραηλινή εταιρεία Sat-intl, όπου με τους δορυφόρους Eros-B και Eros-C στην ανατολική Μεσόγειο, μεταφέρουν εικόνα σε Ελλάδα και Κύπρο για τις κινήσεις των Τούρκων στη περιοχή.

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια
PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου