Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Συναγερμός στην Αλβανία για την απογραφή που δείχνει 300.000 Ελληνες – Τι φοβούνται


Η Μελίλα Ντόντα, Γενική Γραμματέας του Κόμματος Δικαιοσύνης Ενσωμάτωσης και Ενότητας- PDIU στην Αλβανία, προσκλήθηκε σήμερα στην εκπομπή «Top Talk» του δημοσιογράφου Ντένις Ντουρνιάγια στο τηλεοπτικό κανάλι «Top Channel».
Η Ντόντα είπε ότι μία από τις κόκκινες γραμμές, η οποία αποτελεί συναγερμό για όλους τους Αλβανούς, είναι η απογραφή με αυτοδήλωση ή αυτοπροσδιορισμό της εθνικότητας, που εγκρίθηκε με δήλωση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με το echedoros-a.gr.

Η Ντόντα τόνισε ότι το PDIU έχει την υποστήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος- PD, σε αυτή τη μάχη, αφού ο Λουλζίμ Μπάσα ψήφισε το νόμο περί απογραφής που είχε συντάξει το PDIU, ότι, δηλαδή, δεν μπορεί να υπάρξει δήλωση ψευδούς εθνικότητας. (Δεν μπορεί ένας Αλβανός πολίτης να αυτοπροσδιορίζεται εθνικά).

«Στη διαδικασία της «Βαλκανικής Μίνι Σένγκεν» του Ράμα, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση , αλλά κυρίως και πάνω από όλα αυτά που είπε (ο Ράμα) στην Αθήνα.

Δήλωσε ότι θα υπάρξει απογραφή με αυτοπροσδιορισμό ή δήλωση της εθνικότητας. Αυτό πρέπει να το πολεμήσουν όλοι οι Αλβανοί.

300 χιλιάδες Έλληνες θα απαιτήσουν (μειονοτικές) περιοχές στη Χιμάρα ή στην υπόλοιπη νότια Αλβανία (βόρειο Ήπειρο). Αυτός είναι ένας τεράστιος συναγερμός για τους Αλβανούς. Είναι μια κόκκινη γραμμή για την οποία το PDIU δεν δέχεται κανέναν συμβιβασμό. Αυτός ο δρόμος πρέπει να κλείσει», είπε η Ντόντα.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου