Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Mπαράζ εκρήξεων στην Τουρκία: Τινάχτηκε στον αέρα αποθήκη πυρομαχικών – Χτύπημα Κούρδων;


Έκρηξη είχαμε στην αποθήκη πυρομαχικών της 20ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας στην Σανλιούρφα, πιθανότατα από δολιοφθορά Κούρδων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε νεκρούς αλλά μόνο τραυματίες Τούρκους.


Ένας μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων και πυροσβεστών κατευθύνθηκαν στην περιοχή αργά το βράδυ, ενδεικτικό της σοβαρότητας του περιστατικού, ενώ η γύρω περιοχή ήταν κλειστή στην κυκλοφορία από την αστυνομία.

Ο διοικητής της 20ης ταξιαρχίας Abdullah Erin, ανέφερε ότι 16 στρατιώτες τραυματίστηκαν από την έκρηξη, ενώ τόνισε ότι είχαμε και δεύτερη έκρηξη συνέπεια της πρώτης από την οποία τραυματίστηκαν 20 άτομα, καθώς υπογράμμισε ότι η πυρκαγιά που προκλήθηκε τέθηκε υπό έλεγχο.

Ο Ερίν έκανε δήλωση στους δημοσιογράφους, αναφέροντας ότι η έκρηξη συνέβη σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στο διοικητήριο, ενώ είχαμε και δεύτερη έκρηξη που πραγματοποιήθηκε από την επίδραση της πρώτης.

Όταν κάποιος δημοσιογράφος τον ρώτησε αν ανακαλύφθηκαν τα αίτια της έκρηξης ο Erin είπε: «Εμείς διερευνάμε τα πάντα. Πιθανόν να είχαμε τεχνικό λόγο που είχαμε έκρηξη πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται κατά κόρος σε επιχειρήσεις”.

ρόκειται, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο άμυνας για έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών του ρυμουλκούμενου πυροβόλου των 75 χιλ, τα αίτια της οποίας δεν μπορούν να ανιχνευθούν ακόμη.

Από την έκρηξη επλήγη και άμαχος πληθυσμός, στο οποίο παρασχέθηκε εντατική φροντίδα, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε ολόκληρη η ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι εφικτό το όλο περιστατικό να οφείλεται σε εισχώρηση Κούρδων μαχητών σε μια τουρκική ταξιαρχία, αλλά είναι εφικτή η επίθεση πιθανόν με drone που θα μετέφεραν εκρηκτικά.

Τυχαία πάντως δεν εκρήγνυνται πυρομαχικά σε φυλασσόμενη αποθήκη αν δεν υπάρχει ανθρώπινο εγκληματικό λάθος ή έξωθεν παρέμβαση.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου