Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Λιβύη: Ανάγκη στήριξης του στρατηγού Χαφτάρ από Αθήνα - Η Τουρκία κατασκευάζει αεροπορική βάση απειλή για την Ελλάδα.


Οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ προετοιμάζονται για μεγάλη επίθεση
Επιθετική ενέργεια προς την κατεύθυνση της Μισράτα, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της φιλοτουρκικής «Κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας» ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ.

Οι προετοιμασίες για την ανάληψη νέας επιθετικής πρωτοβουλίας έρχονται λίγο μετά την συμφωνία του GNA με την Άγκυρα για  νέα στρατιωτική συνεργασία, μεταξύ των δύο μερών.
Σύμφωνα με αυτή η Τουρκία πρόκειται να κατασκευάσει μεγάλη αεροπορική βάση στην πόλη Zliten η οποία βρίσκεται 160 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, διευρύνοντας την εμπλοκή της στον πόλεμο στη Λιβύη, ποντάροντας στη νίκη των δυνάμεων του GNA, όπου μέσω αυτής θα καταφέρει να κλέψει από την Ελλάδα τεράστιες θαλάσσιες εκτάσεις.

Με τη βάση αυτή, η Τουρκία ελπίζει σε μεγαλύτερη εμπλοκή στην Λιβύη με αυξημένο αριθμό drones και μεταφορικών αεροσκαφών, τα οποία μεταφέρουν πολεμικό υλικό στον GNA.

Στο μεταξύ οι δυνάμεις του LNA έχουν αναλάβει πλήρη επιθετική πρωτοβουλία στο νότο. Οι δυνάμεις του στρατηγού Belgasem AlAbaj κατέλαβαν το αρχηγείο του GNA στα; Νότια της χώρας, με τις δυνάμεις του GNA να τρέπονται σε φυγή.

Tην ίδια ώρα η Αεροπορία του LNA βομβάρδισε θέσεις τρομοκρατών οι οποίες επιχειρούσαν να καταλάβουν τις πετρελαικές εγκαταστάσεις στην  Al-Feel που βρίσκονται στα νότια της χώρας καταστρέφοντας 30 οχήματα. Οι επιθέσεις έγιναν τόσο με μαχητικά της Αεροπορίας του LNA όσο και με επιθετικά ελικόπτερα.

Σε όλη αυτή την κατάσταση που έχουμε τονίσει κατ΄ επανάληψη στο παρελθόν αλλά το ΥΠΕΞ δείχνει και είναι -ως είθισται- αιφνιδιασμένο, τι πρόκειται να πράξει η Ελλάδα;

Είναι αποφασισμένη να στηρίξει εμπράκτως τον στρατηγό Χαφτάρ απέναντι στις συμμορίες των ισλαμιστών που έχουν καταλάβει την Τρίπολη και την ανατολική Λιβύη από το 2014 ή θα για μια ακόμη φορά θα κρύψει ως στρουθοκάμηλος το κεφάλι της στην λιβυκή άμμο;

Οι δυνάμεις του LNA χρειάζονται υποστήριξη και μάλιστα έμπρακτη και πλήρη πολιτική στήριξη σε διεθνή φόρα που μετέχει η χώρα μας. Θα την έχουν, ή θα τηρήσουμε τη γνωστή «ψύχραιμη» στάση του «δεν κάνω τίποτα», αφήνοντας την Τουρκία να μας κλέψει εθνικές θαλάσσιες εκτάσεις.

Για να το πούμε πιο απλά: Εάν ηττηθούν οι δυνάμεις του LNA από τον GNA η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τα εθνικά της δικαιώματά της στην ελληνική ΑΟΖ!

Η στήριξη επομένως του στρατηγού Χαφτάρ είναι θέμα εθνικής επιβίωσης.

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου