Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Ήταν ''kill από ώρα'' - Πως η Ελληνική ΠΑ εγκλώβισε τα τουρκικά F-16 την Κυριακή - ''Δεν έχουν καμία τύχη οι γείτονες''


Ελληνική υπεροχή  Tο μήνυμα της αεροπορικής υπεροχής περνά  συνεχώς από την Πολεμική Αεροπορία σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών.
 
Οι Τούρκοι αμφισβητούν συνεχώς την ελληνική κυριαρχία σε μια προσπάθεια να υλοποιήσουν τους παράνομους ενεργειακούς προγραμματισμούς τους, ωστόσο οι Έλληνες "αετοί" δείχνουν πως ο ελληνικός χώρος είναι συνεχώς και άριστα προστατευμένος. 

Με λίγια λόγια, δεν καταλαβαίνουν από τους τουρκικούς τσαμπουκάδες τα Ελληνικά ''φτερά'' και δείχνουν καθημερινά στους απάναντι, το ποιος κάνει κουμάντο στο Αιγαίο.

Η Άγκυρα όπως σας έχει αποκαλύψει το Πενταπόσταγμα εδώ και ημέρες θέλει να υλοποιήσει τόσο με τους μετανάστες, όσο και με τις ΤΕΔ ''θερμό'' επεισόδιο.  

Το πρόσφατο παρελθόν πάντως και οι προηγούμενες ελληνοτουρκικές κρίσεις έχουν αποδείξει πως οι ελληνικές ΕΔ είχαν έγκαιρη ενημέρωση αναφορικά με τις τουρκικές κινήσεις.   

Την Κυριακή είχαμε μία απίστευτη πρόκληση από την Άγκυρα. Zεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών παρενόχλησε το ελικόπτέρο που μετέφερε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέπτονταν φυλάκια στην περιοχή ευθύνης των 96 ΑΔΤΕ (Οινούσσες), 79 ΑΔΤΕ (Αγαθονήσι) και 80 ΑΔΤΕ (Φαρμακονήσι) με τη συνοδεία επιτελών της ΑΣΔΕΝ. Το περιστατικό σημειώθηκε μετά την απογείωση από τις Οινούσσες. 

''Τα μαχητικά αεροσκάφη εκτέλεσαν πτήσεις ρουτίνας στο Αιγαίο και δεν έχει γίνει παρενόχληση ελικοπτέρου του κυρίου υπουργού Άμυνας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε όφελος δραματοποίησης των πτήσεων ρουτίνας. Αντιθέτως τα θέματα αυτά μπορούν να τεθουν στα πλαίσια ΜΟΕ που έχουν ξεκινήσει ανάμεσα στα Υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών'' 

Σε ετοιμότητα η ΠΑ

Σε κατάσταση ''No escape'' βρέθηκαν τα δύο τουρκικά F-16 πριν καν πλησιάσουν το NH9O το οποίο μετέφερε τον ΥΠΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο στις Οινούσσες και στα υπόλοιπα ακριτικά νησιά το πρωί της Κυριακή.

Οι εικόνες από τις κάμερες των δύο Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας Παντός Καιρού 

''ΘΗΣΕΑΣ'' που δείχνουν τα ελληνικά μαχητικά να έχουν συνεχώς μέσα στα σκοπευτικά τους τα τουρκικά αεροσκάφη αλλά και τα στοιχεία από τα ραντάρ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι τα αεροσκάφη των γειτόνων ήταν ''kill από ώρα'' στην αεροπορική διάλεκτο, αναφέρει το newpost.gr.

Κάθε Τουρκικό F-16 το σημάδευαν τέσσερα βλήματα που έφερε πάνω του κάθε ένα ελληνικό «Δελταπτέρυγο». Κι όμως, παρά την ξεκάθαρη υπεροχή των Ελλήνων αεροπόρων στις τάξεις των «γερακιών» της Πολεμικής Αεροπορίας τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Ικανοποίηση από τη μια, γιατί την Κυριακή όπως και κάθε μέρα απέδειξαν την ανωτερότητά τους. Αλλά και προβληματισμός για τον άχαρο ρόλο της αντιμετώπισης ενός προκλητικού και συχνά ανήθικου γείτονα που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα όρια αντοχής και ψυχραιμίας τους.

''Αυτή η κατάσταση μας αδικεί τονίζουν με νόημα'', οι αεροπόροι της Hellenic Air Force. 

''Γιατί λειτουργούμε όπως οφείλουμε σε καιρό ειρήνης απέναντι σε έναν γείτονα ο οποίος ποντάρει σε αυτό και προκαλεί εκ του ασφαλούς''. Σε κάθε  άλλη κατάσταση οι γείτονες δεν θα είχαν καμία τύχη διαμηνύουν οι Έλληνες ιπτάμενοι. Άλλωστε εδώ και χρόνια τα ''γεράκια'' της HAF δεν έχουν χάσει αερομαχία στο Αιγαίο.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου