Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Κρίση στις Τουρκικές ΕΔ - Συνελήφθη ο υποδιοικητής της Στρατιάς Αιγαίου ως Γκιουλενιστής


Το απόλυτο χάος στη γειτονική χώρα Τo απόλυτο χάος επικρατεί στην Τουρκία, μετά και την σημερινή σύλληψη του υποδιοικητή της 4ης Στρατιάς ως Γκιουλενιστή. 
 
Με λίγα λόγια στην ''γειτονική'' χώρα πάιζεται ένας τεράστιος υπόγειος πόλεμος στο εσωτερικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. 
Ο υποδιοικητής της αποκαλούμενης στρατιάς του Αιγαίουμ υποστράτηγος Ali Sivri, συνελήφθη για “ύποπτους δεσμούς με το  κίνημα του ιμάμη Fethullah Gülen.''
Ο ίδιος θεωρείται ότι συνεχίζει να είχε συνδέσμους με έναν από τους Γκιυλενιστές που ταυτίζεται μόνο με τα αρχικά  L.Ç.
 Ο Τούρκος υποστράτηγος, συνελήφθη στις 28 Μαΐου στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης έρευνας που διεξήχθη από την Υπηρεσία του Γενικού Εισαγγελέα της Σμύρνης και την Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (MİT).
Αυτό όμως που πραγματικά που βγαίνει ως συμπέρασμα από αυτήν την σύλληψη, είναι ότι η στρατιά αυτή αποτελεί πιθανότατα μια μεγάλη “φωλιά” Γκιουλενιστών, κάτι που έχει προβληματίσει πολύ έντονα τον Ερντογάν και το κόμμα του.
Η 4η στρατιά είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος σχηματισμός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και δημιουργήθηκε το 1975 ως απάντηση στις πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις με την Ελλάδα.
Η χώρα μας είναι ενάντια στην ύπαρξη της Στρατιάς Αιγαίου, καθώς αποτελεί απειλή για τα ελληνικά νησιά και τα σύνορά της, διαθέτοντας αμφίβιες δυνάμεις που είναι επιθετικού χαρακτήρα.
Η τουρκική στρατιά σε συχνή βάση δεσμεύει περιοχές του Αιγαίου για ασκήσεις εντός του Αιγαίου.
Η επιχειρησιακή διάρθρωση της Στρατιάς Αιγαίου είναι η εξής:
Στρατιά Αιγαίου, με έδρα τη Σμύρνη 
Τουρκική κατοχική δύναμη με έδρα τα κατεχόμενα στην Κύπρο.
1η Ταξιαρχία καταδρομών με έδρα την Μαγνησία.
3η Ταξιαρχία καταδρομών με έδρα την Ατάλλεια.
11η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού, με έδρα το Ντενιζλί.
19η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού, με έδρα το Αδραμύττιο.
57η Ταξιαρχία κ/Δπυροβολικού με έδρα τη Σμύρνη.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα ενώ κατά....σύμπτωση, ο γνωστός δημοσιογράφος Α.Μποζκούρτ μας αποκάλυψε ότι η ΜΙΤ έχει εντείνει τις δραστηριότητες παρακολούθησης και παράνομης συλλογής πληροφοριών στην χώρα μας με κύρια βάση την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.
Έγγραφα και πληροφορίες του Τούρκου εξόριστου δημοσιογράφου αναφέρουν εκτεταμένες, παράνομες και εχθρικές δραστηριότητες που διεξάγονται από Τούρκους πράκτορες στην Ελλάδα με μαζικές επιχειρήσεις πληροφοριών με στόχο τα ελληνικά συμφέροντα εθνικής ασφάλειας.
Μιλάμε για ελληνικά συμφέροντα σε όλη την έκταση της ελληνικής επικράτειας, ειδικά όμως σε νησιά και Έβρο. 
Οι τουρκικές επιχειρήσεις αφορούν εκτός όλων των άλλων εκατοντάδες Τούρκους πολίτες που κατέφυγαν στην Ελλάδα, ως “γκιουλενιστές”  για να ξεφύγουν από το ανθρωποκυνηγητό της ΜΙΤ.
Οι εκκαθαρίσεις και η δίωξη Τούρκων ανωτάτων,και ανωτέρων αξιωματικών στην 4η στρατιά μετά από 4 ολόκληρα χρόνια από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, μας υποδεικνύει ότι το “καζάνι βράζει” και πάλι στην Τουρκία και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
Το πιο σημαντικό είναι ότι ο εν λόγω υποδιοικητής της στρατιάς πιθανότατα θα είχε πολλούς συνεργάτες εντός του στρατιωτικού σχηματισμού λόγω της θέσης του, οι οποίοι σίγουρα ετοίμαζαν κάτι κατά του Ερντογάν το επόμενο διάστημα

Είναι γνωστό ότι η μόνη ελπίδα για τον Τούρκο πρόεδρο για να επιβιώσει από  το άκρως “ανθυγιεινό” για τον ίδιο κλίμα είναι ο πόλεμος σε Λιβύη-Συρία, ή οπουδήποτε αλλού, για να ξεφύγει από το εσωτερικό τέλμα που έχει φέρει την χώρα του.    

Η ουσία για την Ελλάδα όμως είναι ότι Ερντογανικοί, Κεμαλιστές και Γκιουλενιστές επιθυμούν ελληνικά εδάφη και πρόσβαση στο Αιγαίο.
Για αυτό για την πατρίδα μας αυτά τα οθωμανικά τερτίπια δεν μας ενδιαφέρουν πραγματικά, διότι εμείς οφείλουμε και είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο που θα παρουσιαστεί πιθανόν από την γειτονική χώρα το επόμενο διάστημα όπως δείχνουν τα πράγματα.
 PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου