Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Τουρκία: Συλλήψεις 4 δημάρχων εκλεγμένων με το φιλοκουρδικό HDP


Οι δήμαρχοι που εκλέχθηκαν υποστηριζόμενοι από το φιλοκουρδικό κόμμα HDP στους δήμους Σιίρτη, Κουρταλάν και Μπαϊκάν ξηλώθηκαν από το τουρκικό καθεστώς
Συνελήφθησαν οι Μπεριβάν Έλεν Ισίκ, δήμαρχος Σιίρτης, ο Γιασάρ Ακκούς δήμαρχος της Ιγκντίρ και οι δήμαρχοι των περιοχών Μπαϊκάν και Κουρταλάν,  ενώ στη θέση τους τοποθετήθηκαν  ‘διαχειριστές’ από το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα.

 Όπως σημειώνεται οι δήμαρχοι Σιίρτης και Μπαϊκάν συνελήφθησαν στα σπίτια τους από την αστυνομία, ενώ οι άλλοι δύο οδηγήθηκαν στην αστυνομική διοίκηση,όπως αναφέρει το echedoros-a.gr

Οι συλλήψεις έγιναν με την αιτιολογία ότι είχαν σχέσεις με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα- PKK, που θεωρείται στην Τουρκία ως τρομοκρατική οργάνωση.

Οι δήμαρχοι

Στις τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου 2019, η υποψήφια του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών- HDP, Μπεριβάν Έλεν Ισίκ, εκλέχθηκε με 48,36%.

Ο Ρετζί Σαρσιλμάζ του HDP κέρδισε τις δημοτικές εκλογές στο δήμο Μπαϊκάλ με 27,74%.

Στο δήμο Κουρταλάν, ο υποψήφιος του HDP, Μπαράν Αγκιούλ, κέρδισε τις εκλογές με 50,08 τοις εκατό έχοντας διαφορά με τον αντίπαλό του 5 μονάδες, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Μέχρι σήμερα, δεκάδες εκλεγμένοι δήμαρχοι έχουν παυθεί από το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών και έχουν συλληφθεί με κατηγορίες για διασυνδέσεις με το PKK.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου