Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Επίθεση Άγκυρας σε Ελλάδα: ''Η Αθήνα στηρίζει Άσαντ!'' - ''Ψυχρολουσία'' για την συμφωνία με Ισραήλ


Ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι με την κίνηση-ματ της Ελλάδας
 
Προβληματισμός επικρατεί στην Άγκυρα,  μετά την σημαντική απόφαση που έλαβε η Αθήνα για την Συρία. 

Με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η πρέσβης Τασία Αθανασίου ορίζεται ως Ειδικός Απεσταλμένος του υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Συρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στην εντολή της θα περιλαμβάνονται επαφές αναφορικά με τις διεθνείς πτυχές του Συριακού και τις συναφείς ανθρωπιστικές δράσεις, καθώς και ο συντονισμός ενεργειών ενόψει των διαμορφούμενων προσπαθειών ανοικοδόμησης της Συρίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Η πρέσβης Τ. Αθανασίου έχει διατελέσει πρέσβης της Ελλάδας στη Δαμασκό από το 2009 έως το 2012, οπότε και επέβλεψε την αναστολή λειτουργίας της εκεί διπλωματικής μας αρχής, που είχαν υπαγορεύσει οι τότε συνθήκες ασφαλείας.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η απόφαση ορισμού Ειδικού Απεσταλμένου για τη Συρία εντάσσεται στην σταθερή δραστηριοποίηση της χώρας μας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στα ευρύτερα περιφερειακά ζητήματα, καθώς και στο αυξημένο ενδιαφέρον της Ελλάδας να συμβάλει στις προσπάθειες επίλυσης της Συριακής κρίσης, σύμφωνα και με όσα έχει θέσει ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας στις συναντήσεις του με τον Ειδικό Απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Γκάιρ Πέτερσεν, καθώς και με σειρά ομολόγων του.

Συμπίπτει, επίσης, σημείωναν οι ίδιες πηγές, με ενέργειες προς την κατεύθυνση κατάλληλης επαναλειτουργίας ελληνικών διπλωματικών αρχών στη χώρα. 

Αυτή είδηση οδήγησε στα.. ''κάγκελα'' τους Τούρκους, οι οποίοι εντελώς προκλητικά, αναφέρουν πως η Ελλάδα ''στηρίζει τον δολοφόνο Άσαντ!'' 

Πρόκειται για μία απόφαση που προφανώς δεν άρεσε στους γείτονες. 

Ταυτόχρονα ''μούδιασμα'' υπάρχει στην Τουρκία και για την σημερινή εξέλιξη για τα UAV HERON. 

Μέσω ανάρτησης στο twitter, το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε σήμερα την υπογραφή συμφωνίας με το ελληνικό υπουργείο Άμυνας για την ενοικίαση αριθμού UAV HALE τύπου Heron για χρονικό διάστημα τριών ετών, με την προοπτική, όπως αναφέρεται, της αγοράς των συστημάτων από την ελληνική πλευρά μετά τη λήξη της περιόδου ενοικίασης. Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η συμφωνία υπογράφτηκε ψηφιακά, από ελληνικής πλευράς από τον γενικό διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, αντιπτέραρχο ε.α. Θεόδωρο Λάγιο και από ισραηλινής πλευράς από τον γενικό διευθυντή του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγο ε.α. Ούντι Άνταμ. 

Αυτή εξέλιξη ενόχλησε τους Τούρκους, όπου αναφέρουν πως λαμβάνουν χώρα επιθετικές κινήσεις από Ελλάδα και Ισραήλ κατά της Τουρκίας! 

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου