Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Αποκάλυψη-βόμβα Τούρκου αντιστράτηγου ε.α.: Τα τελευταία χρόνια σκοτώθηκαν 848 μυστικοί πράκτορες της Τουρκίας.


Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προέβη ο αντιστράτηγος ε.α., Ερντογάν Καρακούς (Erdoğan Karakuş), μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Χουλκί Τσεβίζογλου (Hulki Cevizoğlu), “Ceviz Kabuğu”.

Στην εκπομπή, που μεταδίδεται από τον τηλεοπτικό σταθμό, Halk TV, ο Καρακούς είπε ότι μετά την έρευνα που έκανε για πρώτη φορά στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας, ο εισαγγελέας, στα “άδυτα” των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που είναι η αίθουσα όπου φυλάσσονται τα αρχεία και οι φάκελοι των δικτύων που διατηρεί ο τουρκικός στρατός στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό.

Τα δίκτυα αυτά είναι πλέον απολύτως εθνικοποιημένα και αποτελούν μετεξέλιξη του ΝΑΤΟϊκού μηχανισμού της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου, που είναι γνωστός και ως “Γκλάντιο” στην Ιταλία ή “Κόκκινη Προβιά” στην Ελλάδα.

Στην Τουρκία οι μηχανισμοί αυτοί και τα δίκτυα διευθύνονται από την Υπηρεσία Ελέγχου Επιστράτευσης (Seferberlik Tetkik Kurulu), που ιδρύθηκε το 1952, με την τεχνική επίβλεψη και χρηματοδότηση των ΗΠΑ.

Η είσοδος του Εισαγγελέα στην Αίθουσα των Άκρως Απορρήτων Ειδικού Χειρισμού της Υπηρεσίας Ελέγχου Επιστράτευσης, έγινε το 2009, κατόπιν εντολής του Ερντογάν και μετά από αποκάλυψη ότι η υπηρεσία αυτή, είχε σχεδιάσει και προετοίμαζε τη δολοφονία του Μπουλέντ Αρίντς, συντρόφου του Ερντογάν στο ΑΚΡ.

Ο Καρακούς αποκάλυψε ότι μετά την είσοδο του Εισαγγελέα, 813 μυστικοί πράκτορες που είχε “φυτέψει” η υπηρεσία αυτή σε ξένες μυστικές υπηρεσίες και σε “τρομοκρατικές” οργανώσεις, έχασαν τη ζωή τους λόγω της αποκάλυψής τους”.

INFOGNOMON POLITICS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου