Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Ρεπούση: «Εξοργίζομαι με τους Αγιασμούς και τις Εικόνες των Ηρώων του ΄21 στα σχολεία»!


Κατά της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία τα θρησκευτικά πρέπει να «αποβλέπουν στην ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των ορθόδοξων μαθητών», του σχολικού αγιασμού, αλλά και των εικόνων ηρώων του 1821 που κρέμονται στους τοίχους των σχολείων, τα έβαλε η ιστορικός και πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Ρεπούση, γνωστή απο τις καινοφανείς θεωρίες της περί «συνωστισμού» στην προβλήτα της Σμύρνης το 1922.
 
Έτσι λοιπόν, η θεωρητικός του «συνωστισμού» των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης κατά την Μικρασιατική Καταστροφή, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά, χαρακτηρίζοντας «φονταμενταλιστικό» κράτος την Ελλάδα και τάσσεται κατά της παρουσίας εικόνων με Ήρωες (τους γράφει με μικρό «η») της Εθνεγερσίας στους τοίχους των σχολικών μονάδων της χώρας, δηλώνοντας μάλιστα «εξοργισμένη»!

Γράφει συγκεκριμένα:

«Εξοργίζομαι αλλά δεν απορώ με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά. Είμαστε ένα δυτικού τύπου φονταμενταλιστικό κράτος.

Το πρώτο πράγμα που κάνουν τα παιδάκια με την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ο αγιασμός. Όλοι οι υπουργοί παιδείας ξεκινούν τη χρονιά παρευρισκόμενοι σε αγιασμό. ΝΥΝ και πρώην. Ανεξαιρέτως.

Τελειώνει ο αγιασμός και ξεκινά η σχολική χρονιά.

Σε καθημερινή βάση η πρωινή προσευχή. Προς επίρρωση, ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός. Αυτός νομίζω σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση. Θα σας γελάσω.
Για να μην ξεχνιέται το παιδί σε τί είδους σχολείο πηγαίνει, οι τοίχοι της τάξης στολισμένοι με εικόνες Αγίων και ήρωες του 21. Τα θρησκευτικά καπάκι που λένε».

σχόλιο Γ.Θ : Αν της ρίξει κάποιος λίγο Αγιασμό όλοι γνωρίζουμε το τι θα συμβεί...


ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΑΝΟΩ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΙΩΘΕΙ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ,ΓΝΗΣΙΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΕΙΣΘΕ ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 21 ΘΑ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΤΟΥ ΙΣΜΕΤ ΙΝΟΝΟΥ ΤΟΥ ΝΤΕΚΤΑΣ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ ΤΟΥ ΠΟΡΘΗΤΗ , ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΟΙΩΘΕΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΞΑΛΟΥ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΘΑ ΕΜΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ , ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΤΕΡΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ,  ΑΝΤΕ ΣΤΟ ...ΔΙ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου