Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Το συγκινητικό μήνυμα του Χρόνη Αηδονίδη για τα 100 χρόνια ελεύθερης Θράκης ( VIDEO )


Τιμώντας την επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωσή της (Ροδόπη-Έβρος) στον εθνικό κορμό, το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) λαμβάνοντας υπόψη τα περιοριστικά μέτρα για την πραγματοποίηση επετειακών εκδηλώσεων, παρουσίασε ένα ολιγόλεπτο συγκινητικό βίντεο-μήνυμα με την ευγενική συμμετοχή του σπουδαίου καλλιτέχνη Χρόνη Αηδονίδη, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στη διαφύλαξη και διάδοση του Θρακικού πολιτισμού.

Μέσα από το βίντεο το σύμβολο της Θράκης περιγράφει το νόημα της επετείου και απαγγέλλει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο τον Εθνικό Ύμνο ως ελάχιστο φόρο τιμής στην επέτειο της ιδιαίτερης του πατρίδας. “Τον θησαυρό αυτόν, (τον πολιτισμό της Θράκης) θα τον υπηρετήσω μέχρι την τελευταία μου πνοή. Η Θράκη είναι για εμένα η ζωή μου, είναι η ψυχή μου” δηλώνει στο μήνυμά του ο κ. Αηδονίδης.

Εξηγώντας το σκεπτικό της δημιουργίας του βίντεο, ο κ. Καράογλου τονίζει, πως:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) προγραμμάτιζε με συνεργασίες έναν κύκλο εκδηλώσεων αφιερωμένων στην επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης. Οι περιορισμοί εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης μας οδήγησαν σε επανασχεδιασμό του προγραμματισμού μας. Για αυτό, με τη χρήση του διαδικτύου και της τεχνολογίας, ξεκινούμε με ένα επετειακό βίντεο-μήνυμα γεμάτο συγκίνηση, γεμάτο πατρίδα, γεμάτο Θράκη, με τη συμμετοχή του σπουδαίου Χρόνη Αηδονίδη. 

Ευχαριστώ για την ευγενική υποστήριξη στην παραγωγή του βίντεο το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, το Γ.Ε.ΕΘ.Α., τη Διεύθυνση Μουσικού του Γ.Ε.Ν., την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον δάσκαλο παραδοσιακής μουσικής Στέλιο Ματακάκη. Έναν αιώνα μετά την απελευθέρωσή της, η Θράκη βρίσκεται εκ νέου στο προσκήνιο ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία και διατρανώνοντας την ελληνικότητά της».

I Ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου