Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Αρμένιοι, Έλληνες και Ασσύριοι της Αυστραλίας διεκδικούν την αναγνώριση των ΓενοκτονιώνΣυμπαράσταση από Αβορίγινα πολιτικό
 
Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που αποδεικνύει το… ισχύς εν τη ενώσει είναι σε εξέλιξη εδώ και κάποιους μήνες στην Αυστραλία, και ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά. Αρμένιοι, Έλληνες και Ασσύριοι δημιούργησαν την «Ενωμένη Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης» (Joint Justice Initiative), που σαν σκοπό έχει την αναγνώριση από το Κοινοβούλιο της Αυστραλίας της τριάδας των γενοκτονιών που έχουν κοινό θύτη, το τουρκικό κράτος.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε σε ειδική εκδήλωση στην Καμπέρα τον Φεβρουάριο, παρουσία εκπροσώπων κορυφαίων οργανισμών των τριών ομογενειών.

Έκτοτε ξεκίνησε ένας γύρος συναντήσεων με πολιτικούς, ενώ ταυτοχρόνως οι πολίτες καλούνται να επικοινωνούν με τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους και να τους ζητούν να στηρίξουν την προσπάθεια.

Η πιο πρόσφατη ανταπόκριση στην πρωτοβουλία ήρθε από τον Αβορίγινα γερουσιαστή και επιφανή ηγέτη των ιθαγενών Αυστραλών, Πατ Ντόντσον, ο οποίος τη Δευτέρα υπέγραψε τη δήλωση συμπαράστασης.

«Ο γερουσιαστής έχει ένα άμεμπτο ιστορικό στην υπεράσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ιθαγενών Αυστραλών και είναι τιμή μας να έχουμε τη στήριξή του», δήλωσε ο επικεφαλής της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Αυστραλίας Χάιγκ Καϊσεριάν.

κεντρική εικόνα: Ο γερουσιαστής Πατ Ντόντσον (στο μέσο, με το καπέλο) με μέλη της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Αυστραλίας

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου