Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Αλβανία: Διώξτε τον Έλληνα πρόξενο από το Αργυρόκαστρο - Εξαπολύουν απειλές


Αναφέρονται στον Κατσίφα ως τον "τρομοκράτη με το καλάσνικοφ". Πρόσπαθούν να διώξουν κάθε τι ελληνικό
 
Με αφορμή ένα βίντεο του γνωστού Αλβανού εθνικιστή δημοσιογράφου- προπαγανδιστή, του τηλεοπτικού καναλιού Top Channel, Μαρίν Μέμα, που αναφέρεται στα ελληνικά χωριά της νότιας Αλβανίας - Βορείου Ηπείρου, μια ομάδα Αλβανών εθνικιστών που φέρει την ονομασία «Djemtë e laberisë»/ «Οι νέοι της Λαπουριάς», σε ιστοσελίδα που δημιούργησε πρόσφατα αναφέρει ότι θα προβούν σε διαμαρτυρίες για την απομάκρυνση του  Έλληνα προξένου στο Αργυρόκαστρο.

Αναφέρεται μάλιστα στο Δήμο Φοινικαίων ότι «δεν χρησιμοποιεί καν την αλβανική γλώσσα ως δεύτερη γλώσσα», ενώ ο Δήμος της Δρόπολης «έχει προβεί σε διαγωνισμό για πανό και αφίσες με τον τρομοκράτη με το Καλάσνικοφ, Κατσίφα, με τα χρήματα των Αλβανών φορολογουμένων».

Συνεχίζει, «στήνει προτομές και μνημεία ανθρώπων που έχουν σκοτώσει και δολοφονήσει Αλβανούς σε όλο το νότο της χώρας».

Το κείμενο παραπέμπει στο ντοκιμαντέρ «Grupe GREKE greqizojnë fshehtas SHQIPËRINË» που αναφέρει ότι ελληνικές ομάδες ελληνοποιούν κρυφά την Αλβανία όπως αναφέρει το "Βαλκανικό Περισκόπιο".

«Εμείς ως πατριωτικός σύλλογος «Djemtë e laberisë», καλούμε το αλβανικό κράτος να απομακρύνει αυτόν τον πρόξενο από το Αργυρόκαστρο και να τον αντικαταστήσει με έναν δημοκρατικό και ευρωπαϊκό πρόξενο».

«Εάν το κράτος δεν απομακρύνει αυτόν τον πρόξενο από το Αργυρόκαστρο, τότε ο τελευταίος  θα αντιμετωπίσει μαζικές διαμαρτυρίες στην πόρτα του προξενείου  για μήνες χωρίς να του επιτραπεί να λειτουργήσει μέχρι να φύγει».

 
Το αλβανικό ντοκυμαντέρ παρουσιάζει ομιλίες με κρυφή κάμερα στο προξενείο του Αργυρόκαστρου με έναν Αλβανό κάτοικο ονόματι Gremo Odhisea του οποίου ανακλήθηκε η ‘θεώρηση ομογενειακού τύπου’ που του είχε χορηγηθεί  λόγω προώθησης αλβανικής προπαγάνδας στα ελληνικά χωριά της περιοχής Αργυρόκαστρου.

Αυτός έφερε, μάλιστα, κρυφή κάμερα κατά την επίσκεψή του στο προξενείο, κατέγραψε τις συνομιλίες και προφανώς τις παρέδωσε στον εθνικιστή δημοσιογράφο του Top Channel για να ετοιμάζει το προπαγανδιστικό υλικό του…


PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου