Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Το Ισραήλ ξεφτιλίζει Τουρκικά και Ελληνικά ΜΜΕ που έγραφαν ανοησίες για την ΑΟΖ


Το Ισραήλ ξεφτιλίζει τα τουρκικά ΜΜΕ, αλλά & τα ελληνικά, που έγραφαν ανοησίες από χθες το πρωί
 
Το Ισραήλ διέψευσε την τουρκική επικοινωνιακή προπαγάνδα και τις φήμες για πρόθεση οριοθέτησης ΑΟΖ/Υφαλλοκρηπίδας με την Τουρκία. Συγκεκριμένα, η ισραηλινή πρεσβεία στην Τουρκία, σε ανάρτησή της στο twitter χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα αυτά ως αβάσιμα ξεκαθαρίζοντας πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για θαλάσσια οριοθέτηση μεταξύ Ισραήλ-Τουρκίας. 

«Απαντώντας σε κάποια αβάσιμα δημοσιεύματα που φέρουν το Ισραήλ να προτίθεται να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι αυτές οι ειδήσεις αποτελούν ισχυρισμούς που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια», τονίζει η ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα το Eha Medya που ελέγχεται από την Τουρκική Κυβέρνηση παρουσίασε χθες χάρτες πλάγιας οριοθέτησης της Τουρκίας με Λιβύη-Ισραήλ, σημειώνοντας: «Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να φαίνεται έτσι, μετά από μια πιθανή συμφωνία ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, η οποία αναφέρθηκε πρόσφατα από διάφορες πηγές. Εάν πραγματοποιηθεί αυτή η συμφωνία, θα απογοητεύσει τη συμμαχία ΗΑΕ-Ελλάδας Κύπρου-Αιγύπτου και Γαλλίας».

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου