Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Μητσοτάκης στους Times: Θα ζητήσω από την Τρας επιστροφή των Γλυπτών

Μία συμφωνία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα πίσω στην Ελλάδα θα ζητήσει από την βρετανίδα ομόλογό του Λιζ Τρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως σημειώνουν σε δημοσίευμα τους οι Times του Λονδίνου.

«Σε μια εποχή που η κ. Τρας θα επιδιώκει να οικοδομήσει την αξιοπιστία της και ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο είναι κάπως στριμωγμένο ως προς τη συνολική του εικόνα μετά την κηδεία της Βασίλισσας, θα είναι μια φανταστική χειρονομία, και αυτό θα της το πω», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στους Sunday Times. Ο πρωθυπουργός εκφράζει την εκτίμηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος, με τον οποίο λέει ότι έχει μία «καλή προσωπική σχέση», αν και θα μείνει ουδέτερος στο ζήτημα λόγω της ιδιότητας του, είναι υποστηρικτικός στο ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών.

Η πεποίθηση αυτή βασίζεται στα όσα έχουν συζητήσει οι δυο τους όταν ο Κάρολος ήταν Πρίγκιπας της Ουαλίας. «Νομίζω ότι το κλίμα έχει αλλάξει στο Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες σχετικά με την επιστροφή των Γλυπτών, λέγοντας ότι η Ελλάδα αξιοποιεί ενεργά τις επιλογές της και θέλει να έχει εποικοδομητικές επαφές με το Βρετανικό Μουσείο.

Για υποκλοπές και ελληνοτουρκικά

Ο κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς για την υπόθεση των υποκλοπών, υπογράμμισε: «Δεν έχω καταφέρει να ξεκαθαρίσω την υπόθεση. Οι εξηγήσεις δεν ήταν επαρκείς και γι’ αυτό έπρεπε να αποπέμψω δύο άτομα» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αν κάποιος ήθελε να βάλει μια σφήνα μεταξύ εμού και του ΠΑΣΟΚ, που αποτελούν πιθανούς συνεργάτες σε έναν συνασπισμό, σίγουρα το έχει επιτύχει».

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά κατηγόρησε τον Ταγίπ Ερντογάν ότι «κυνηγά ένα μεγαλεπήβολο οθωμανικό όραμα – θέλει να είναι περιφερειακός παίκτης και περιμένει από όλους να αποδεχθούν τη μεγαλοσύνη της Τουρκίας, κάτι που απλά δεν πρόκειται να γίνει αν έχει ως αποτέλεσμα την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας». 

SLpress.gr στο Google News


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου