Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Από τη Ρόδο στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη στη Σύμη θα κολυμπήσει χρυσός Παραολυμπιονίκης

Ο χρυσός παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης θα προετοιμαστεί για το σπουδαίο του εγχείρημα, να κολυμπήσει από τη Ρόδο στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη στη Σύμη (από 6 έως 8 Νοεμβρίου), εκπληρώνοντας έτσι το δικό του τάμα.

Στα 41 του χρόνια ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης μιλάει για την προσπάθεια που θα κάνει, ενώ ανέφερε ότι θα ξεκινήσει από τις Κάτω Πέτρες της Ρόδου: «Ο στόχος μας είναι να στείλουμε μηνύματα και μάλιστα πολλαπλά σε όλο τον κόσμο. Να πιστέψουμε στα όνειρα μας, και στις δυνατότητες που έχουμε μέσα μας, αλλά κρύβονται και δεν τις έχουμε εμφανίσει. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να το πιστέψουμε και να το ονειρευτούμε.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σηκωθούμε, να αδράξουμε τη μέρα και να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα μας. Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι μόνο αθλητές της πισίνας ή των σταδίων όπως ξέρουν οι περισσότεροι. Η αναπηρία μπορεί να τα βάλει με τη φύση, με τα κύματα, να παλέψει με αντίξοες συνθήκες και να αποδείξει ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να δοθεί η ευκαιρία και να υπάρχει η κατάλληλη στήριξη».

Σημειώνεται ότι ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης έχει πάρει μέρος σε 5 Παραολυμπιάδες, έχει 10 παραολυμπιακά μετάλλια, 4 χρυσά, 4 ασημένια, 2 χάλκινα μετάλλια, 14 παγκόσμιους τίτλους και 24 παγκόσμια ρεκόρ.

«Μετά τις επιτυχίες αυτές ήρθε η ώρα να έρθω αντιμέτωπος με τον παιδικό μου φόβο. Πάντα φοβόμουν τη θάλασσα, δεν είναι σαν την πισίνα. Είναι στοιχείο της φύσης και χρειάζεται σεβασμό απ’ όλους. Το εγχείρημα αυτό είναι ένα όνειρο που εξελίχθηκε σε… τάμα. Θα κολυμπήσω από τη Ρόδο μέχρι την Ιερά Μονή Πανορμίτη, τιμώντας τις εορταστικές εκδηλώσεις και για να περάσω τα μηνύματα που προανέφερα. Είναι ένα τάμα που θα συνοδευτεί με την παράδοση του χρυσού μεταλλίου, που κατέκτησα το 2017 στο Μεξικό», είπε χαρακτηριστικά.

Ρωμιοί της Πόλης


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου