Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Τρανή απόδειξη οι κοντινές φωτογραφίες με τα ελληνικά M-1117 - Αλωνίζουν οι Τούρκοι πράκτορες

Επιβεβαίωση του Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου, Επίτιμου Α/ΑΓΕΣ, περί Τούρκων κομάντος που ξέρουν ελληνικά και έρχονται ως τουρίστες στα νησιά μας - Οργιάζει η τουρκική ΜΙΤ στο Αιγαίο

Ο Τούρκος εξόριστος δημοσιογράφος Α.Μποζκούρτ, σύμφωνα με άρθρο μας, αποκάλυψε κάτι για την δράση της ΜΙΤ στα νησιά μας, το οποίο ομολογουμένως ξένισε και δημιούργησε πολλά ερωτηματικά εντός της χώρας μας.

Πολλοί θεώρησαν ότι πρόκειται για τουρκική προπαγάνδα και ψευδείς ειδήσεις, αλλά τα πράγματα δεν είναι σίγουρα έτσι σε καμία περίπτωση. 

Πρώτον, χθες ο τουρκικός τύπος δημοσίευσε προκλητικά κοντινές φωτογραφίες ελληνικών τροχοφόρων οχημάτων τύπου  M1117 στην Χίο, όπως αναφέρει.

Οι φωτογραφίες δεν αναφέρουν πουθενά από που προέρχονται, κοινωνικά δίκτυα ή κάτι άλλο, και είναι πάρα πολύ κοντινές προκλητικά, αφήνοντας σαφείς υπόνοιες, ακόμα και για χρήση φωτογραφικών μηχανών με ειδικούς φακούς από Τούρκους πράκτορες της ΜΙΤ σαν αυτούς που αναφέρει ο Μποζκούρτ.

Κάτι παρόμοιο με ελληνικά τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα M-1117, είχαμε και στην Σάμο, αλλά εκεί είχαμε χρήση τουρκικού μη επανδρωμένου οχήματος AKSUGUR.

Δεύτερον, σε νέα εξόρμηση πάλι προ μηνών, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu πιάστηκε να «κατασκοπεύει» την Ψέριμο, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα το τουρκικό πρακτορείο ανέφερε ότι : «Η Ψέριμος βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εδώ απαγορεύεται να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Όμως συνεχίζεται η εγκατάσταση των ελληνικών δυνάμεων. Το πρακτορείο Ανατολή κατέγραψε τις ενέργειες στρατιωτικοποίησης. Οι δυνάμεις πυροβολικού βρίσκονται δίπλα από τη σημαία. Υπάρχει ελικοδρόμιο, τέσσερα κτίρια και παρατηρητήριο. H ένταση αυξήθηκε με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο νησί».

Τρίτον, πριν μερικές μόλις ημέρες, είχαμε μια "τορπίλη" από τον Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο, Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ, με μεγάλη γνώση των τουρκικών δυνάμεων και πρακτικών, ο οποίος αποκάλυψε ότι Τούρκοι καταδρομείς μαθαίνουν ελληνικά και έρχονται ως τουρίστες στα νησιά μας, για να ελέγξουν τις περιοχές στόχους, σε περίπτωση πιθανής ελληνοτουρκικής συρράξεως.

Βασιζόμενοι σε όλα αυτά, θεωρούμε ότι η αποκάλυψη του Τούρκου εξόριστου αντιφρονούντα δημοσιογράφου στην Σουηδία, περί δράσης μυστικής μονάδας που υπάγεται στην  MIT, έχει βάση και ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, και μάλιστα έχουμε δράση Τούρκων " τουριστών" που ταυτόχρονα είναι πράκτορες, πιθανόν σε όλα τα νησιά μας που βρίσκονται κοντά στα μικρασιατικά παράλια.

Ενώ στο εσωτερικό της Τουρκίας η κατάσταση είναι πραγματικά έκρυθμη και το καθεστώς Ερντογάν μοιράζει δωρεάν υποσχέσεις για την δημιουργία της Μεγάλης Τουρκίας, Τούρκος σύμβουλος είχε δημοσιεύει  προκλητικά “σενάρια” κατά των ελληνικών νησιών.

Πιθανό πιο πολύ από ποτέ ένα σχέδιο " Βαριοπούλα" κατά της Ελλάδος

Επίσης Ο Τούρκος ειδικός Turan Oguz, αμυντικός αναλυτής και στρατιωτικός σύμβουλος του τουρκικού ισλαμικού καθεστώτος έχει προειδοποιήσει  την Αθήνα παλαιότερα, με σενάρια κατάληψης ελληνικών νησιών από την Ταξιαρχία πεζοναυτών στην Μαγνησία της Μικράς Ασίας.

Η ανάρτηση του Τούρκου συμβούλου αφορά νέα πιθανή παραλλαγή του περιβόητου τουρκικού σχεδίου ''Suga.''

Το αρχικό σχέδιο, όριζε την δημιουργία σκόπιμου προβλήματος μέσω στρατιωτικών ασκήσεων που θα πραγματοποιούνταν στο Αιγαίο Πέλαγος και θα έφερνε την Τουρκία σε σύγκρουση με την χώρα μας.

Το προτεινόμενο επιχειρησιακό σχέδιο απαριθμούσε τρεις υποενότητες - το προπαρασκευαστικό στάδιο, το στάδιο διαμόρφωσης του λειτουργικού περιβάλλοντος και ένα τελικό στάδιο δράσης, με στόχο τη δημιουργία μικρών συγκρούσεων προκειμένου να κλιμακωθεί σταδιακά η ένταση, για να αναγκάσει την τουρκική κυβέρνηση να κηρύξει περιορισμένη στρατιωτική κινητοποίηση σε ορισμένα τμήματα της Τουρκίας, κατά μήκος των ακτών του Αιγαίου και της περιοχής του Μαρμαρά συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης.

Το σχέδιο περιλαμβάνει διάφορες επιλογές, που κυμαίνονται από σαμποτάζ σε ελληνικά νησιά κοντά στην τουρκική ηπειρωτική χώρα μέχρι την ύψωση τουρκικής σημαίας σε μία ή περισσότερες ακατοίκητες νησίδες και βραχώδεις σχηματισμούς.

Αυτό είναι μέρος μιας πολύχρονης προετοιμασίας των τουρκικών δυνάμεων για την περίπτωση αποβατικής επιχείρησης στα νησιά μας.

Οι Τούρκοι έχουν κάνει τα σχέδια τους για το Α. Αιγαίο εδώ και πολλά χρόνια και τώρα ετοιμάζονται πιθανόν για πολλούς λόγους να προκαλέσουν κάποιου είδους επεισόδιο με πολλές προεκτάσεις.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου