Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Οι Ρώσοι διέλυσαν τους Τούρκους στη Συρία – Θα την πληρώσουν αυτοί

Η ρωσική στρατιωτική αεροπορία πραγματοποίησε ισχυρή επιδρομή εναντίον Τούρκων ανταρτών στην Ιντλίμπ της Συρίας.

Την ώρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοινώνει μερική επιστράτευση, στέλνοντας 300.000 στρατιώτες στην Ουκρανία, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη συνεχίζουν τις επιδρομές κατά κοντά σε τουρκική στρατιωτική στη Συρία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο avia.pro, οι Τούρκων μαχητές και μισθοφόροι, οι οποίοι έχουν έντονη δραστηριότητα τις τελευταίες ημέρες στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα.

Ως αποτέλεσμα της ισχυρής επίθεσης, οι υποδομές, συμπεριλαμβανομένων αποθηκών όπλων, αρχηγείου και στρατοπέδου εκπαίδευσης, καταστράφηκαν!

Να σημειωθεί πως μέσα στο καλοκαίρι είχε προηγηθεί η κουρδική αντεπίθεση με αποτέλεσμα Τούρκοι στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους, με τους Ρώσους να στέλνουν 600 αλεξιπτωτιστές ως απάντηση στις τουρκικές απειλές!

Το χρονικό της έντασης στη Συρία

Ήταν Νοέμβριος του 2015 όταν η Τουρκία κατέρριψε ένα ρωσικό μαχητικό στα σύνορα με τη Συρία από καλά υπολογισμένη πρόθεση, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ένταση στην περιοχή.

Μετά την έναρξη των κυβερνητικών επιχειρήσεων στην βορειοδυτική Συρία (Idlib, Hama, Aleppo), ξεκίνησαν εντατικές συνομιλίες μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας. Η Ρωσία πίεσε την Τουρκία να αμβλύνει την στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή.

Η Τουρκία ωστόσο, θέλοντας να σταματήσει την προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων, έστειλε στην συγκεκριμένη επαρχία μαχητές της αντιπολίτευσης από την υπό κατοχή περιοχή Afrin, τους εξόπλισε με αντιαεροπορικό οπλισμό και μετέφερε στην περιοχή έναν μεγάλο αριθμό Τούρκων στρατιωτών, αρμάτων μάχης και πυροβολικού.

Ρωμιοί της Πόλης


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου