Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Μπράβο στους Κομοτηναίους! Ακύρωσαν προσπάθεια διεξαγωγής εορτής της τουρκικής δημοκρατίας που ήταν να γίνει ανήμερα της επετείου του "ΟΧΙ"

Ανεπιτυχής προσπάθεια δημιουργίας αρνητικού κλίματος από το τουρκικό προξενείο στην περιοχή-Όλα τα ξενοδοχεία της Κομοτηνής αρνήθηκαν να φιλοξενήσουν τον εορτασμό τουρκικής εθνικής εορτής ανήμερα του "ΟΧΙ"

Μια πρόκληση μεγάλου μεγέθους κατά του ελληνισμού ειδικά στην Θράκη, είχε σχεδιάσει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, αφού ήθελε να εορτάσει την εορτή της δημοκρατίας της Τουρκίας, που είναι στις 29 Οκτωβρίου, μια ημέρα νωρίτερα, ανήμερα του ελληνικού «Όχι».

Η στάση όμως των Ξενοδόχων και των εμπόρων γενικά στην Κομοτηνή, ανάγκασε τους υπευθύνους του τουρκικού προξενείου να μεταθέσουν την ημερομηνία της εορτής την 29 Οκτωβρίου, που είναι και η κανονική ημερομηνία της επετείου της τουρκικής γιορτής, που θα διεξαχθεί τελικά στην αυλή εντός του προξενείου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας του μειονοτικού τύπου αναφέρεται ότι :“όπως κάθε χρόνο, η δεξίωση της 29ης Οκτωβρίου για την Ημέρα της Δημοκρατίας της Τουρκίας ήταν να πραγματοποιηθεί σε ένα από μεγάλα ξενοδοχεία της Κομοτηνής.

Ωστόσο, η εκδήλωση ακυρώθηκε από το ξενοδοχείο αναγκαστικά ως αποτέλεσμα της γραπτής ειδοποίησης των υπαλλήλων του ξενοδοχείου στο Γενικό Προξενείο ότι δεν θα μπορούσαν να διαθέσουν το σαλόνι του ξενοδοχείου στις 28 Οκτωβρίου για τεχνικούς λόγους, καθώς θα υπήρχαν προβλήματα ασφαλείας.

Ο λόγος αφορούσε απειλητικές κλήσεις από άγνωστα πρόσωπα . Για το θέμα έγινε η ακόλουθη γραπτή δήλωση από το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή.

«Η ημερομηνία, ο τόπος και η ώρα της δεξίωσης της 29ης Οκτωβρίου για την Ημέρα της Δημοκρατίας άλλαξαν. Στην ακόλουθη ανακοίνωση παρουσιάζονται ενημερωμένες πληροφορίες».

«Οι προσκλήσεις μας στάλθηκαν για να γιορτάσουμε την Ημέρα της Δημοκρατίας της 29ης Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο στην Κομοτηνή στις 28 Οκτωβρίου, Παρασκευή.

Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου ήρθαν χθες (26 Οκτωβρίου) στο Γενικό Προξενείο μας και ενημέρωσαν ότι το ξενοδοχείο και οι υπάλληλοί του έλαβαν απειλητικά τηλεφωνήματα και ως εκ τούτου ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα «ασφάλειας».

Αργότερα, την ίδια μέρα, ενημέρωσαν γραπτώς ότι δεν μπορούσαν να παραχωρήσουν την αίθουσα στις 28 Οκτωβρίου για «τεχνικούς λόγους».

Στο πλαίσιο αυτό, προέκυψε η ανάγκη αλλαγής της ημερομηνίας, του τόπου και της ώρας της δεξίωσης μας για την Ημέρα της Δημοκρατίας.

Η νέα ημερομηνία, ο τόπος και η ώρα της δεξίωσής μας παρουσιάζονται παρακάτω υπόψη των αξιότιμων καλεσμένων μας.”

Ημερομηνία: Σάββατο 29 Οκτωβρίου Ώρα: 13:00 – 15:00 Τόπος: Κήπος του Γενικού Προξενείου μας (Οδός Ιώνων 14)”.

Η Τουρκία θέλει να προκαλέσει επίτηδες θέμα στην Κομοτηνή, και στην Δυτική Θράκη, ενώ το τουρκικό προξενείο παρουσιάζει τα γεγονότα από την δική του πλευρά, αναφέροντας δήθεν για απειλητικά τηλεφωνήματα, αγνοώντας ότι η κίνηση αυτή ( του εορτασμού τουρκικής εορτής ανήμερα της 28η Οκτωβρίου ενώ ήταν στις 29 Οκτωβρίου) θα προκαλούσε το κοινό αίσθημα.

Οποιαδήποτε τουρκική εορτή ανήμερα ελληνικής εθνικής επετείου είναι πρόκληση τεράστιου μεγέθους, και αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν καλά οι “γείτονες” μας που πάιζουν με την “φωτιά” εδώ και μεγάλο διάστημα. 

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου