Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια Εικόνα του Αγίου Γεωργίου στο Καστελόριζο

Mια αγιογραφία του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου 5,5 μέτρα ύψος και 4,8 μ. πλάτους φιλοτέχνησε ένας αρχιλοχίας στα βράχια του Καστελόριζου πάνω σε αδιάβροχο ύφασμα.

Η τεράστια τοιχογραφία τοποθετήθηκε στα βράχια του βουνού του νησιού έπειτα από αίτημα του ιερέα π. Γιώργη Μαλτέζου το οποίο ανέλαβε να υλοποιήσει ο Αρχιλοχίας Στράτος Μυλωνάς.

Η τοιχογραφία με τον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο, η οποία είναι ορατή από το λιμάνι του ακριτικού νησιού, έχει διαστάσεις 5,5 μέτρα ύψος και 4,8 μέτρα πλάτος, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου ο Αρχιλοχίας – δημιουργός Στράτος Μυλωνάς.

Σημειώνεται ότι ο Στράτος Μυλωνάς είχε φιλοτεχνήσει την Παναγιά στο βράχο και την γιγαντιαία ελληνική σημαία με τον Άη Γιώργη.

Για την κατασκευή της ο καλλιτέχνης χρειάσθηκε 30 ημέρες, έχοντας τη βοήθεια τριών ατόμων και απαιτήθηκαν επιπλέον τρεις ημέρες για την τοποθέτηση της αγιογραφίας στο βουνό, σε σημείο που φαίνεται από παντού, αφού βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι του Καστελόριζου.

Να θυμίσουμε ότι το 2020 Τούρκοι πέταξαν με drone κόκκινη μπογιά πάνω στην ελληνική σημαία. Τότε ,σε απάντηση , οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού, με πρωτοβουλία και πάλι του π. Γεώργιου και του αρχιλοχία του κ. Μυλωνά ζωγράφησαν την αγιογραφία της Παναγίας πάνω σε βράχο, αγκαλιά με την ελληνική και τη βυζαντινή σημαία.

Το σημείο του βράχου όπου είναι ζωγραφισμένη η μορφή της Παναγίας είναι ορατό από το αεροδρόμιο και τους επισκέπτες και αποτελεί μια απάντηση στην τουρκική πρόκληση.

I Ellada


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου