Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

«Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει θέση στο μέλλον της Τουρκίας»

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος της Τουρκίας (TIP) και βουλευτής της Κωνσταντινούπολης Ερκάν Μπας μίλησε στα εγκαίνια του κτιρίου του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη Kâğıthane (ή Glykà Nerà)  και είπε χαρακτηριστικά:

«Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει θέση στο μέλλον της Τουρκίας. Τώρα θα πούμε αντίο σε αυτό το αφεντικό, σε αυτούς τους περιζήτητους δικτάτορες».

Τονίζοντας ότι μια εποχή έφτασε στο τέλος της, ο  Ερκάν Μπας (Erkan Baş) είπε:

«Είμαστε στα πρόθυρα να ρίξουμε μαζί την τελευταία κλωτσιά σε αυτή τη δύναμη του παλατιού. Βρισκόμαστε στην παραμονή να πούμε «Φτάνει η εποχή του Ταγίπ Ερντογάν, τελείωσε». Και το πιο σημαντικό, βρισκόμαστε στην πόρτα του δεύτερου αιώνα της δημοκρατίας», όπως είπε.

«Ο δεύτερος αιώνας της δημοκρατίας θα είναι χωρίς τον Ερντογάν»

Δηλώνοντας ότι ο δεύτερος αιώνας της Δημοκρατίας θα είναι ένας αιώνας χωρίς τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Μπας συνέχισε ως εξής:

«Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει θέση στο μέλλον της Τουρκίας. Θα πούμε αντίο σε αυτό το αφεντικό, αυτούς τους περιζήτητους δικτάτορες. Το έργο τους τελείωσε. Το ερώτημα μας όμως είναι αυτό. Θα διαμορφωθεί ο δεύτερος αιώνας από ένα άλλο αφεντικό που άλλαξε χρώμα ή  η φωνή αυτού που δεν θέλουν να ακουστεί μέχρι σήμερα, του καταπιεσμένου και του εκμεταλλευόμενου;

Επίσης, οι φτωχοί και οι εργάτες, που μνημονεύονται από εκλογές σε εκλογές, θα αφήσουν το στίγμα τους σε αυτόν τον δεύτερο αιώνα ή όχι;»

«Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε μέχρι τέλος»

Για παράδειγμα, η φράση που ακούμε περισσότερο είναι «Μιλάς πολύ καλά, στέκεσαι όρθιος, σε χειροκροτώ με μεγάλο ενθουσιασμό, αλλά είσαι λίγο - πολύ αριστερός». 

Στεκόμαστε στο ύψος μας ακριβώς επειδή είμαστε όχι λίγο αλλά πολύ αριστεροί. Δεν παραδινόμαστε σε κανέναν ακριβώς επειδή είμαστε αριστεροί, είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε μέχρι τέλους γιατί είμαστε αριστεροί. 

«Κάθε κομματικό κτήριο που ανοίγει είναι μια νέα θέση στον αγώνα»

Γι' αυτό κάθε κομματικό κτίριο που ανοίγει είναι ένας νέος αγώνας για εμάς, οι νέοι στόχοι που θέτουμε στους εαυτούς μας, μας δίνει ενέργεια και δύναμη να κάνουμε το κόμμα μας πιο δυνατό και έτσι να κάνουμε τη φωνή των εργατών και των φτωχών πιο ισχυρή σε αυτή τη χώρα.».

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου