Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Τέλος το Ιντσιρλίκ: Μεταστάθμευση αμερικανικών F-22 Raptor και KC-135 στην Σούδα – Δείτε εικόνες

Ξεκινά η άσκηση Agile Combat Employment

Στις 20 Οκτωβρίου 2022, F-22 Raptors από την 90η Μοίρα Μάχης (Expeditionary Fighter Squadron) έφθασαν στον κόλπο της Σούδας της Κρήτης για τη διεξαγωγή μίας άσκησης Agile Combat Employment (ACE).

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ διεξάγει ασκήσεις ACE σε τακτική βάση. Η τελευταία άσκηση ACE που διεξήχθη από την Ελλάδα αφορούσε F-35 από τη βάση RAF Lakenheath του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι ασκήσεις ACE αποτελούν μέρος της τακτικής εκπαίδευσης των αεροπόρων των ΗΠΑ, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων τους από διαφορετικές τοποθεσίες, με διαφορετικά επίπεδα επιχειρηματικής ικανότητας και υποστήριξης, με σκοπό την ενίσχυση της ικανότητας ανάπτυξης, επιβίωσης, λειτουργίας και διεξαγωγής επιτυχών ελιγμών.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν την υποστήριξη της Ελλάδας για τη φιλοξενία αυτών των αεροσκαφών στον κόλπο της Σούδας για τους σκοπούς αυτής της άσκησης

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες απέπλευσε το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Τζορτζ Μπους, της διπλωματίας των 100.000 τόνων, ενώ τις επόμενες ημέρας Ελληνικά μαχητικά θα έχουν κοινή εκπαίδευση με τα F-18 του USNavy.

Σε άλλες εποχές τα στρατηγικά stealth μαχητικά θα μεταστάθμευαν στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία.

Ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ

Από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώθηκε ότι χθες Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022, μεταστάθμευσαν στην Αεροπορική Βάση (ΑΒ) Σούδας 4 Μαχητικά Αεροσκάφη (Α/Φ) F-22 RΑPTOR από την 90th Expeditionary Fighter Squadron και 2 Α/Φ Εναέριου Ανεφοδιασμού KC-135, καθώς και το απαραίτητο προσωπικό υποστήριξής τους.

Τα ανωτέρω μέσα συμμετέχουν στην Άσκηση «Αgile Combat Employment» (ACE) της US AIR FORCE, στο πλαίσιο της οποίας είχαν μετασταθμεύσει και Α/Φ F-35 στην Σούδα τον Ιούλιο του 2022.

Η μεταστάθμευση των F-22 RΑPTOR και των KC-135 διεξάγεται κατόπιν ενεργειών του ΓΕΕΘΑ και συντονισμού του με τις αρμόδιες Αμερικανικές αρχές, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA).



WAR NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου