Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Ο Χαρδαλιάς στο State Department: Χρήση υποδομών Αλεξανδρούπολης, Κρήτης και Λάρισας από το ΝΑΤΟ

Ν. Χαρδαλιάς και ο D. Hogan υπογράμμισαν τη στενή συμμαχική και εταιρική σχέση Ελλάδας και ΗΠΑ

Συνάντηση του υφυπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Νίκου Χαρδαλιά με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Dereck J. Hogan

Οι μακροχρόνιοι και ισχυροί ιστορικοί, πολιτικοί και πολιτιστικοί δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, οι οποίοι εκπορεύονται από τη δυτική τους κληρονομιά, καθώς και το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων που αποτελεί ορόσημο για περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε πολλαπλούς τομείς βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Νίκου Χαρδαλιά με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Dereck J. Hogan, στο State Department.
Όπως ανακοινώθηκε, ο Ν. Χαρδαλιάς και ο D. Hogan υπογράμμισαν τη στενή συμμαχική και εταιρική σχέση Ελλάδας και ΗΠΑ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και διεθνών οργανισμών.

Χρήση υποδομών

Συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με επίκεντρο την ενίσχυση της στενής στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος και ΗΠΑ ενώ έμφαση δόθηκε στη χρήση των υποδομών της Σούδας, της Αλεξανδρούπολης, της Λάρισας και του Στεφανοβίκειου για την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και της Συμμαχίας καθώς και στη στρατηγική αξία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης ο οποίος όχι μόνο έχει αποδειχθεί κρίσιμος στην παροχή υποστήριξης στο ΝΑΤΟ, μετά τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά αναδείχθηκε σε βασικό περιφερειακό ενεργειακό κόμβο των Βαλκανίων, μειώνοντας την εξάρτησή τους από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Τουρκία – Λιβύη

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκαν στην τρέχουσα κατάσταση και τις προκλήσεις ασφάλειας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εξαιτίας των αναθεωρητικών τάσεων που αναπτύσσονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στις εξελίξεις στη Λιβύη και στο ζήτημα του παράνομου νέου μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης στον τομέα των υδρογονανθράκων καθώς και στη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και στις συνέπειές της στην περιφερειακή και παγκόσμια σταθερότητα.

www.bankingnews.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου