Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Περιφέρεια Κουρδιστάν: Μετά τον αρχηγό της MİTκαι ο Τούρκος πρέσβης στο Ερμπίλ

Ο επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν συναντήθηκε με τον Τούρκο πρέσβη στο Ιράκ. Λέγεται ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν η κατάσταση στο Ιράκ και οι προσπάθειες για τη δημιουργία νέας ιρακινής κυβέρνησης.

Η συνάντηση έγινε τέσσερις ημέρες μετά την επίσκεψη του αρχηγού των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν, στο Ερμπίλ.

Το Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης και Πληροφοριών της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι σήμερα ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν, Μασρούρ Μπαρζανί, συναντήθηκε με τον Τούρκο πρέσβη στο Ιράκ, Αλί Ρίζα Γκιουνέι.

 «Στη συνάντηση συζητήθηκαν η κατάσταση στο Ιράκ, οι προσπάθειες υλοποίησης της νέας ιρακινής κυβέρνησης, η σημασία των σχέσεων μεταξύ της περιοχής και της Τουρκίας».


                                               Ο Χακάν Φιντάν επισκέφθηκε το Ερμπίλ στις 4 Οκτωβρίου 2022

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, συναντήθηκε με το Τουρκμενικό Μέτωπο,  Μεσούρ, Νετσιρβάν και Μεσούντ Μπαρζανί στο Ερμπίλ.

Την ίδια μέρα, ο Nagîhan Akarsel, μέλος της Γενεαλογικής Ακαδημίας και του Ερευνητικού Κέντρου Γενεαλογίας, δολοφονήθηκε σε ένοπλη επίθεση στη γειτονιά Μπεχτιγιαρ της Σουλεϊμανίγε, σημειώνει  το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου