Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Τουρκοκύπρια βουλευτής κατά του Ερντογάν: «Έχει παλάτια, αλλά δεν έχει κοινωνικό κράτος»

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ την κατηγόρησε πως μιλάει όπως : «οι Έλληνες και το PKK» και πως συμπλέει με όσους θέλουν την Κύπρο «ελληνική αποικία».

Σφοδρή επίθεση σε βάρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε Τουρκοκύπρια πολιτικός προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του εκπροσώπου του κόμματος του Τούρκου προέδρου.

Η Τουρκοκύπρια πολιτικός Ντογούς Ντεργιά, δεν μάσησε τα λόγια της και τάχθηκε προσωπικά κατά του Ερντογάν κατηγορώντας για ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος την ώρα που ο ίδιος απολαμβάνει τα παλάτια του.

 «Έχει παλάτια, αλλά δεν έχει κοινωνικό κράτος»

«Mια χώρα που έχει παλάτια, αλλά δεν έχει κοινωνικό κράτος ξέρετε τι κάνει, όταν πάει σε εκλογές. Αυξάνει τις απειλές πολέμου. Κάποιες φορές με την Συρία, κάποιες φορές με την Ελλάδα. Όλο έχει την ανάγκη να δείχνει εχθρούς τους άλλους, για να συσπειρώσει τους πολιτικούς» είπε η Ντεργιά, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης.

«Αυτά τα θέματα δεν θα τα δεις ως οπαδός ποδοσφαίρου, αλλά θα κοιτάξεις τι συμβαίνει μέσα στη χώρας σου» κατέληξε.

Η παραπάνω τοποθέτηση έφερε την επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου Τσελίκ.

Συγκεκριμένα, αντιδρώντας έντονα στις δηλώσεις της «βουλευτή» του «κόμματος» CTP στο ψευδοκράτος Ντογούς Ντεριά, έγραψε σε έντονο ύφος στο twitter.

«Καταδικάζουμε την αμετροεπή και προκλητική ομιλία. Τα λόγια αυτού του ατόμου δεν είναι παρά μια σύνθεση των ακραίων ελληνικών και ελληνοκυπριακών θέσεων και των δηλώσεων του PKK με στόχο την Τουρκία. Επανέλαβε τις αντιτουρκικές ομιλίες που έγιναν στο ελληνικό και το ελληνικό κοινοβούλιο», σχολίασε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «αναμφίβολα, αυτή η νοοτροπία επιδιώκει να γίνει πραγματικότητα το όνειρο να γίνει η ΤΔΒΚ ελληνική αποικία. Η απάντηση που δώσαμε στους Έλληνες και Ε/Κ φασίστες που κυνηγούν αυτό το όνειρο ισχύει και για αυτό το άτομο».

iN.GR

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου