Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα: «Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς Rolls Royce και Mercedes»

Μετά την έναρξη του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, η Σύμβαση του Μοντρέ για τα Στενά ήρθε στο προσκήνιο. Ωστόσο, η Τουρκία διατύπωσε ξεκάθαρη στάση και ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει τη συμφωνία, σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Άγκυρα Αλεξέι Γέρχοφ έκανε σημαντικές δηλώσεις στον στην τηλεόραση της HaberTürk για τις επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία . Ο Γέρχοφ εξέφρασε τις σκέψεις του για την ενεργοποίηση της Τουρκίας στη Σύμβαση του Μοντρέ.

 «Πρέπει επίσης να πω ότι εκτιμούμε τη στάση της Τουρκίας για την προστασία και τη συμμόρφωση με τη Σύμβαση του Μοντρέ, η οποία είναι ένα σημαντικό έγγραφο διεθνούς δικαίου», είπε.

Επεσήμανε ότι βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις τουρκικές αρχές για την εφαρμογή της Σύμβασης του Μοντρέ για τα Στενά: «πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να φτάσουμε σε μια κατάσταση όπου όλα τα συμφέροντά μας και όλες οι επιθυμίες μας μπορούν να πραγματοποιηθούν», είπε χαρακτηριστικά.

«Το ΝΑΤΟ είναι απειλή για μας»

 Ο Γέρχοφ  τόνισε ότι η Ρωσία θέλει να διασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια και αυτή είναι η κόκκινη γραμμή της. Διευκρίνισε ότι εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, τα σύγχρονα όπλα που θα αναπτυχθούν στο έδαφος αυτής της χώρας θα αποτελέσουν απειλή για την εθνική τους ασφάλεια.

Συνέχισε λέγοντας ότι είχαν ενημερώσει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τις ανησυχίες τους και προειδοποίησε ότι θα λάβουν τεχνικά μέτρα για να μειώσουν την ένταση στην περιοχή και ανέφερε ότι οι προτάσεις τους απορρίπτονται συνεχώς.

«Υπάρχει η αντίληψη ότι οι πόλεις γίνονται στόχοι»

Ο Γέρχοφ είπε ότι ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να δημιουργήσει την αντίληψη ότι η Ρωσία στοχεύει αμάχους αναπτύσσοντας όπλα σε αστικούς οικισμούς και ότι προσπαθούν να παρουσιάσουν αυτή την κατάσταση στο κοινό ως «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Κυρώσεις

Όπως χαρακτηριστικά είπε, οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δοκιμάστηκαν τις δεκαετίες του 1920 και του 1960, επισημαίνοντας: « Οι κυρώσεις είναι (να ζήσουμε) χωρίς Rolls Royce και Mercedes και να μάθουμε να πληρώνουμε τους εταίρους μας χωρίς τη χρήση του SWIFT. Θα τα καταφέρουμε».

haberler.com

The Hellenic Information Team 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου