Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Λαβρόφ: Λύση στην Ουκρανία θα βρεθεί, η Δύση σπέρνει πανικό για πυρηνικό πόλεμο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας είπε ότι η χώρα του δεν αισθάνεται πολιτικά απομονωμένη και χαρακτήρισε τις κυρώσεις «φόρο επί της ανεξαρτησίας»

Ανοιχτή στο διάλογο αλλά στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού εμφανίζεται η Ρωσία διά του Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος δηλώνει βέβαιος ότι θα ξεκινήσει ένας νέος γύρος συνομιλιών και πως θα βρεθεί λύση στην ουκρανική κρίση.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας επανέλαβε ότι η Μόσχα δεν θα ανεχτεί τη στρατιωτική απειλή από την Ουκρανία, «η οποία λαμβάνει εντολές από την Ουάσινγκτον».

Αφού έκανε την εκτίμηση ότι κάποιοι ξένοι ηγέτες προετοιμάζονται για πόλεμο, πρόσθεσε: «Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι ένας Γ’ Παγκόσμιος δεν μπορεί παρά να είναι πυρηνικός, αλλά σας εφιστώ την προσοχή στο γεγονός ότι αυτό είναι στο μυαλό των δυτικών πολιτικών και όχι των Ρώσων».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε ότι θα πρέπει να το σκεφτούν προσεκτικά όσοι απεργάζονται σχέδια πολέμου και ότι δεν θα επιτραπεί κανενός είδους προβοκάτσια που θα αποσταθεροποιήσει τη Ρωσία.

Επίσης είπε ότι η Ρωσία έχει πληροφορίες για ανησυχίες από την Ουάσινγκτον που αφορούν εργαστήρια χημικών και βιολογικών δοκιμών επί ουκρανικού εδάφους, ενώ για τη Βρετανία ανέφερε ότι κατασκευάζει στρατιωτικές βάσεις.

Και παρά τη διάθεση για συνομιλίες, ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, δηλώνοντας ότι η Μόσχα δεν αισθάνεται πολιτικά απομονωμένη.

Για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι είναι πρόεδρος μιας κοινωνίας όπου ανθεί ο ναζισμός και ότι η Δύση είναι ενήμερη για τις ρωσικές ανησυχίες, τις οποίες «δεν μπορεί να αγνοεί επ’ αόριστον».

Σχολιάζοντας τις βαριές κυρώσεις τις χαρακτήρισε «φόρο επί της ανεξαρτησίας», ενώ κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι επιδιώκει να διατηρήσει την υπεροχή. «Ενώ η Ρωσία έχει πολύ καλή θέληση, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει τα συμφέροντά της» πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας την αντίθεση της χώρας του στην είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Ακόμα, επανέλαβε ότι οι στόχοι που πλήττονται είναι αυστηρά στρατιωτικοί και ότι γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιούνται όπλα υψηλής ακριβείας.

Pontos.news


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου