Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

ΗΠΑ: Η σημαία της Ελλάδας υψώθηκε και σε προάστιο της Μασαχουσέτης

Το Σόμερβιλ έχει μνημείο αφιερωμένο σε Μικρασιάτη από τα Αλάτσατα, αλλά και ομογενή δήμαρχο

Παρά την καταρρακτώδη βροχή, την περασμένη Κυριακή η ελληνική σημαία υψώθηκε στο δημαρχείο του Σόμερβιλ στη Μασαχουσέτη, ενόψει της επετείου της ελληνικής ανεξαρτησίας.

Στη λιτή τελετή παρούσα ήταν και η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Κατζιάνα Μπαλαντίνι (Katjana Ballantyne), αλλά και ο πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστόνη Στράτος Ευθυμίου.

Μετά την ανάκρουση της ελληνικού εθνικού ύμνου και σύντομους χαιρετισμούς, ο π. Αντώνιος, ιερατικός προϊστάμενος στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, τέλεσε τρισάγιο μπροστά από το μνημείο που είναι αφιερωμένο στον βετεράνο Γιώργο Διλβόη, από τα Αλάτσατα της Μικράς Ασίας.

Ο George Dilboy, όπως ήταν γνωστός, πολέμησε με την Ελλάδα στους Βαλκανικούς, και αργότερα ως στρατιώτης πια του αμερικανικού στρατού έπεσε σε ένα από τα δυτικά μέτωπα του Α’ Παγκοσμίου. Για τον ηρωισμό του τιμήθηκε με το ανώτατο αμερικανικό προεδρικό μετάλλιο.


Η προτομή του βετεράνου Γιώργου Διλβόη


Η δήμαρχος του Σόμερβιλ Κατζιάνα Μπαλαντίνι και ο πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστόνη Στράτος Ευθυμίου

Στην τελετή συμμετείχαν αρκετοί ομογενείς κάτοικοι του Σόμερβιλ, με μικρασιατικές ρίζες οι περισσότεροι. Ομογενής είναι και η δήμαρχος, η οποία γεννήθηκε στην Ελλάδα. Όταν έμεινε ορφανή υιοθετήθηκε από Σκοτσέζο πατέρα και Τσεχογερμανίδα μητέρα.

Pontos  news


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου