Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Το «χαβά» τους οι Τούρκοι προσπαθούν να στήσουν προβοκάτσια στη Θράκη με την μειονότητα

TRT: «Αντίδραση στην έναρξη κατασκευής γηπέδου πάνω σε παλιό τουρκικό νεκροταφείο στη Ξάνθη»

Με το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο να δίνει στη δημοσιότητα πλάνα από άσκηση ειδικών δυνάμεων με το Πακιστάν, η Άγκυρα συνεχίζει την αναθεωρητική της πολιτική!

Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της τουρκικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης που προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα ανισότητας σε βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, την οποία συνεχίζει να αποκαλεί Τουρκική!

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Την αντίδραση της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης προκάλεσε η έναρξη κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου πάνω σε παλιό τουρκικό νεκροταφείο στον οικισμό Πετεινού στη Ξάνθη.

Ο Δήμος Αβδήρων στον οποίο υπάγεται ο οικισμός Πετεινού την Τρίτη ξεκίνησε ανασκαφές πάνω στο παλιό νεκροταφείο με μπουλντόζες.

Στο πλαίσιο των εργασιών που ξεκίνησαν με σκοπό την κατασκευή γηπέδου πάνω στο νεκροταφείο αφαιρέθηκαν και έσπασαν κάποιες ταφόπλακες.

Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης αντέδρασε στην προσπάθεια κατασκευής γηπέδου πάνω στο νεκροταφείο.

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου δήλωσε πως η αυτού του είδους πρόκληση ζημιάς στο νεκροταφείο είναι απαράδεκτη και πως το γεγονός ότι ο δήμος προέβησε σε μια τέτοια ενέργεια χωρίς να συμβουλευτεί την μειονότητα προκάλεσε την αντίδραση της μειονότητας.

Το περιστατικό καταδίκασαν επίσης πολλά σωματεία και σύλλογοι που εκπροσωπούν την Μουσουλμανική Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

Στην ανακοίνωση που εξεδόθη από την ΤΕΞ σημειώθηκε: «Ενημερώνουμε όλη την κοινή γνώμη πως αναμένουμε από τον Δήμο Αβδήρων να ακυρώσει αυτή την ατυχή απόφαση της μια ώρα αρχύτερα και να ζητήσει συγνώμη από την Τουρκική Μειονότητα».»

Είναι γεγονός πως ακόμα και την στιγμή που Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χουλουσί Ακάρ μιλούσαν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ για την μείωση των εντάσεων και την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των αρχών καλής γειτονίας, η Άγκυρα έδειχνε την διπρόσωπη στάση της. 

Όπως έχει ήδη αποκαλύψει το Πενταπόσταγμα, η Τουρκία στέλνει το «Τσεσμέ», το ερευνητικό του τουρκικού στόλου, στα βορειοανατολικά της Κυπριακής ΑΟΖ από τις 21 Μαρτίου έως τις 16 Απριλίου. 

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πηγαίνοντας ακόμα πιο πέρα, αφού αναφέρθηκε στην διαδικασία των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μίλησε… για συνεργασία στο Αιγαίο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι σημαντικό για την ευημερία των ανθρώπων στις δύο χώρες και τον διαμοιρασμό του πλούτου και της ομορφιάς του Αιγαίου. Υπάρχει ο τουρισμός, η αλιεία και πολλά άλλα πλούτη. Είμαστε υπέρ της κοινής χρήσης αυτών και το θέσαμε». 

Ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε πάντως μιλώντας προχθές στη Βουλή πως: «Η Ελλάδα δεν ασκεί μία πολιτική αντιδιαστολής προς την Τουρκία, έχουμε μια αυτοτελή πολιτική, με τις δικές μας εθνικές προτεραιότητες, με τα δικά μας εθνικά συμφέροντα, με τις δικές μας αρχές, όπου βεβαίως λαμβάνουμε υπόψιν απολύτως την υπαρκτή τουρκική απειλή». 

Από την Κυριακή που έγινε η συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει στείλει 23 μαχητικά στο FIR Αθηνών τα οποία έχουν πραγματοποιήσει 80 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, 23 παραβιάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας ενώ σε 2 περιπτώσεις η αναχαίτιση κατέληξε σε αερομαχία.    

H Ελλάδα στέλνοντας μήνυμα ισχύος και αποφασιστικότητας θα «κλείσει» για την άσκηση Ηνίοχος 2022 από τις 29 Μαρτίου έως 5 Απριλίου σημαντικό μέρος του βορειοανατολικού FIR Αθηνών. Μεταξύ των περιοχών που «δεσμεύεται» ο εναέριος χώρος τους, είναι και νησιά που η Τουρκία θέλει αποστρατικοποιημένα.   

Εκεί αναμένεται να πετάξουν και αεροπλάνα συμμαχικών χωρών στο πλαίσιο της άσκησης. 

Γιάννης Αναγνωστόπουλος

PENTAPOSTAGMA

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου