Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Ο γιος του Μπάιντεν χρηματοδότησε βιοεργαστήρια στην Ουκρανία

Η Metabiota ήταν μία από αυτές τις εταιρείες και ο ίδιος και οι συνεργάτες του επένδυσαν 500.000 δολάρια από δικά τους χρήματα στην εταιρεία

Το περιεχόμενο του πολυδιαφημισμένου υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν εγείρει νέα ερωτήματα μετά τον ισχυρισμό της ρωσικής κυβέρνησης ότι ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ είχε οργανώσει τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος έρευνας για βιολογικά όπλα του αμερικανικού στρατού στην Ουκρανία. Ο ισχυρισμός αυτός χαρακτηρίστηκε γρήγορα ως ρωσική προπαγάνδα με σκοπό να δικαιολογήσει την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία και να τροφοδοτήσει τις πολιτικές διαιρέσεις στις ΗΠΑ. Τώρα, ωστόσο, τα βρετανικά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν έγγραφα που δείχνουν ότι αυτό είναι, τουλάχιστον εν μέρει, αλήθεια.

Τα email που δημοσίευσε η Daily Mail δείχνουν ότι ο Χάντερ βοήθησε στην εξασφάλιση χρηματοδότησης εκατομμυρίων δολαρίων για τη Metabiota, έναν εργολάβο του Υπουργείου Άμυνας που ειδικεύεται στην έρευνα για ασθένειες που προκαλούν πανδημίες. Σε λάθος χέρια, αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως βιολογικά όπλα.

Ο Χάντερ ήταν πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου Burisma, η οποία ανήκει στον φερόμενο ως διαφθορέα πρώην ανώτατο κρατικό αξιωματούχο και νυν ολιγάρχη Μίκολα Ζλοτσέφσκι. Σε αυτόν τον ρόλο, ο Χάντερ κάλεσε την εταιρεία Metabiota να συνεργαστεί σε ένα "επιστημονικό έργο" με στόχο τη δημιουργία βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία.

Ο Χάντερ και οι συνάδελφοί του στην επενδυτική του εταιρεία Rosemont Seneca Technology Partners (RSTP) έχουν επενδύσει συστηματικά εκατομμύρια δολάρια σε διάφορες εταιρείες τεχνολογίας με την ελπίδα ότι οι εταιρείες θα απογειωθούν και θα αποφέρουν τεράστιες αποδόσεις. Η Metabiota ήταν μία από αυτές τις εταιρείες και ο ίδιος και οι συνεργάτες του επένδυσαν 500.000 δολάρια από δικά τους χρήματα στην εταιρεία. Επίσης, συγκέντρωσαν αρκετά εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από διάφορους επενδυτικούς κολοσσούς, ένας εκ των οποίων είναι η Goldman Sachs, αναφέρει η New York Post.

Ισχυροί δεσμοί με τις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ

Οι ψηφιακές συνομιλίες μεταξύ του Χάντερ και των συναδέλφων του συζητούν με ενθουσιασμό για το πώς η παρακολούθηση των ιατρικών δεδομένων από την εταιρεία θα μπορούσε να γίνει ένα σημαντικό εργαλείο για τις κυβερνήσεις και τις εταιρείες που επιδιώκουν να εντοπίσουν εστίες μολυσματικών ασθενειών. Στην ομιλία του προς τους επενδυτές, ο Χάντερ ισχυρίστηκε ότι όχι μόνο οργάνωσαν τη χρηματοδότηση της εταιρείας, αλλά βοήθησαν επίσης στην "απόκτηση νέων πελατών", συμπεριλαμβανομένων "κυβερνητικών υπηρεσιών".

Η Metabiota έχει εργαστεί στην Ουκρανία για την Black & Veatch, μια αμερικανική αμυντική εταιρεία που έχει εγκαταστήσει ερευνητικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία, εστιάζοντας σε βιολογικούς πολεμικούς παράγοντες και θανατηφόρες μολυσματικές ασθένειες. Η εταιρεία έχει ισχυρούς δεσμούς με τις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, αναφέρει η Daily Mail.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, ανατέθηκε από την Υπηρεσία Μείωσης Αμυντικών Απειλών των ΗΠΑ η κατασκευή ενός εργαστηρίου στην Οδησσό, με στόχο τη "βελτίωση του υφιστάμενου συστήματος επιτήρησης της κυβέρνησης για την ανίχνευση, την αναφορά και την αντιμετώπιση επιθέσεων βιοτρομοκρατίας, επιδημιών και πιθανών πανδημιών".

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ κατέβαλε 18,4 εκατομμύρια δολάρια στη Metabiota μεταξύ του πραξικοπήματος του Φεβρουαρίου 2014 και του Νοεμβρίου 2016, εκ των οποίων 307.091 δολάρια προορίζονταν για "ερευνητικά έργα στην Ουκρανία".

Το Κογκρέσο προειδοποιήθηκε

Νωρίτερα τον Μάρτιο, Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν το Κογκρέσο ότι "οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να επιχειρήσουν να πάρουν τον έλεγχο" αυτών των "εγκαταστάσεων βιολογικής έρευνας". Εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι μολυσματικές, θανατηφόρες ασθένειες και τοξίνες θα μπορούσαν να καταλήξουν σε ρωσικά χέρια. Το έργο μετατράπηκε σε ζήτημα εθνικής ασφάλειας για την Ουκρανία όταν οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στη χώρα.

Ο πρώην αξιωματούχος της CIA Sam Faddis, ο οποίος εξέτασε τα περιεχόμενα του υπολογιστή του Hunter, σημειώνει ότι στις επαφές του με τη Burisma, ο Metabiota πρότεινε την ιδέα των βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία ως "έναν τρόπο να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της χώρας από τη Ρωσία".

- Τίθεται το ερώτημα, ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός αυτού του εγχειρήματος; Είναι πολύ παράξενο", λέει.

Ο Faddis θεωρεί ανησυχητική την προσπάθεια του Hunter να σχηματίσει εταιρική σχέση μεταξύ της Burisma και της Metabiota.

Η συμμετοχή του εγείρει ερωτήματα

- Ο πατέρας του ήταν τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υπεύθυνος για τις σχέσεις με την Ουκρανία. Γιατί, λοιπόν, ο Hunter, όχι μόνο ήταν στο διοικητικό συμβούλιο μιας ύποπτης ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου, αλλά προσπαθούσε επίσης να τη συνδέσει με μια εταιρεία που εργαζόταν στην έρευνα για βιολογικά όπλα, αναρωτιέται ο Faddis.

Ο Faddis λέει ότι είναι σαφές ότι η Ρωσία προσπαθεί τώρα να εκμεταλλευτεί την κατάσταση για προπαγανδιστικούς σκοπούς, αλλά προσθέτει ότι οι αμφιβολίες σχετικά με τις συναλλαγές του Χάντερ στην Ουκρανία πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα στις ερευνητικές εγκαταστάσεις, παρά μόνο έρευνα με στόχο την ανάπτυξη συστημάτων προειδοποίησης για πανδημία.

- Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι μόνο αυτό συνέβαινε. Το ερώτημα παραμένει, γιατί εμπλέκεται ο Χάντερ Μπάιντεν; Γιατί ο γιος του τότε αντιπροέδρου, ο τύπος χωρίς διακριτά χαρακτηριστικά εκτός από τον εθισμό του στην κοκαΐνη, βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού, αναρωτιέται ρητορικά ο Faddis.

Ο Χάντερ Μπάιντεν, 52 ετών, εξακολουθεί να τελεί υπό ομοσπονδιακή έρευνα για φορολογική απάτη. Η έρευνα διευρύνθηκε το 2018 για να εξετάσει επίσης τις διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές του ως λομπίστα και επενδυτή σε σχέση με την πολιτική καριέρα του πατέρα του. Ο Χάντερ Μπάιντεν έχει αρνηθεί όλους τους ισχυρισμούς περί αδικημάτων.

PENTAPOSTAGMA

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου