Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Βέρτιγκο στην Άγκυρα από άσκηση Κούρδων-ΗΠΑ! Κοινή εκπαίδευση σε όλμους, πυροβολικό & κατευθυνόμενα βλήματα

"Σκανδαλώδης υποστήριξη τρομοκρατών από τις ΗΠΑ" λένε οι Τούρκοι

Οργή επικρατεί στην Άγκυρα για τη συνεργασία Κούρδων-ΗΠΑ, καθώς τουρκικά ΜΜΕ, κάνουν λόγο για "σκανδαλώδη υποστήριξη τρομοκρατών από τις ΗΠΑ".

"Αποδείχθηκε ότι οι ΗΠΑ παρείχαν βαρύ οπλισμό, τεθωρακισμένα οχήματα και υλικοτεχνική υποστήριξη στους τρομοκράτες του PKK/YPG στη βορειοανατολική Συρία. Ο αμερικανικός στρατός εθεάθη να διεξάγει κοινές ασκήσεις με τρομοκράτες", αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ.

Στις εικόνες φαίνονται βαρέα όπλα, τεθωρακισμένα οχήματα και υλικοτεχνική υποστήριξη των ΗΠΑ στις περιοχές που κατέχονται από το PKK/YPG.

Τα οχήματα στάλθηκαν με το πρόσχημα της μάχης κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS,ενώ διαπιστώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της διήμερης άσκησης στην ύπαιθρο του Ντέιρ εζ Ζορ στη Συρία, δόθηκε εκπαίδευση οδήγησης για τα οχήματα που διατέθηκαν στα μέλη της κουρδικής οργάνωσης.

"Η περιοχή Ντέιρ εζ Ζορ υπήρξε στο παρελθόν σκηνή συνεργασίας μεταξύ των αμερικανικών δυνάμεων και των τρομοκρατών" αναφέρουν οι Τούρκοι και συνεχίζουν, "τις τελευταίες ημέρες του 2021, Αμερικανοί στρατιώτες πραγματοποίησαν κοινή στρατιωτική άσκηση με τρομοκράτες PKK/YPG στην έρημο Αμπού Χασέμπ, που βρίσκεται στη δυτική ύπαιθρο του Ντέιρ εζ Ζορ. Στην άσκηση, η οποία διεξήχθη με 3 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, δόθηκε στους τρομοκράτες εκπαίδευση για τη χρήση κατευθυνόμενων βλημάτων".

Την 1η Δεκεμβρίου 2021, οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ παρείχαν ένοπλη εκπαίδευση σε εκατοντάδες Κούρδους στη Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, μια περιοχή όπου η Τουρκία παρανόμως προσπαθεί να ελέγξει, κατά τη διάρκεια των διαχρονικών επιχειρήσεων εθνοκάθαρσης του κουρδικού πληθυσμού.

Οι κοινές ασκήσεις και η εκπαίδευση στην ίδια περιοχή κοντά στο Ντέιρ εζ Ζορ συνεχίστηκαν το 2022. Μια κοινή ένοπλη άσκηση πραγματοποιήθηκε μέσα και γύρω από τη βιομηχανική ζώνη στην έρημο Αμπού Χασέμπ.

Εκτός από μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα συμμετείχαν επίσης στην κοινή άσκηση τον Φεβρουάριο. Στην άσκηση, στην οποία συμμετείχαν και ορισμένοι στρατιώτες από τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού, οι Κούρδοι εκπαιδεύτηκαν επίσης στη χρήση όλμων, πυροβολικού και κατευθυνόμενων αντιαρματικών βλημάτων.

Η αμερικανική εκπαίδευση που ανά τακτά χρονικά διαστήματα λαμβάνουν οι πολιτοφύλακες των κουρδικών οργανώσεων, μετατρέπουν σταδιακά τις κουρδικές δυνάμεις σε υπολογίσιμες δυνάμεις προδιαγραφών τακτικού στρατού.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυνάμεις του συνασπισμού που ηγούνται έχουν παράσχει ένοπλη εκπαίδευση σε χιλιάδες τρομοκράτες PKK/YPG από το 2015", καταλήγει το τουρκικό ΜΜΕ.

Το κουρδικό αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι της τουρκικής ιμπεριαλιστικής στρατηγικής, με τους Κούρδους να εκπαιδεύονται και να υποστηρίζονται τακτικά από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, καθιστώντας τις τουρκικές απόπειρες εθνοκάθαρσης επιεικώς αποτυχημένες, τόσο στη Συρία, όσο και στο Ιράκ, αλλά και εντός της τουρκικής ενδοχώρας.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου