Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Λιβύη: Το κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Μπασάγκα

Την Τρίτη, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης ψήφισε για να δώσει εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον Φατχί Μπασάγκα, με 92 ψήφους σε σύνολο 101 βουλευτών που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων εξέτασε, σε δημόσια συνεδρίαση, τον υπουργικό σχηματισμό που υπέβαλε ο Φατχί Μπασάγκα για να κερδίσει  την εμπιστοσύνη αφού η συνεδρίαση της Βουλής που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα δεν κατέστη δυνατή, λόγω διαφορών για τα υπουργικά χαρτοφυλάκια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Βουλής. Αμπντουλάχ Μπελχάκ.

 Η κυβέρνηση που σχημάτισε και παρουσίασε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος κέρδισε την εμπιστοσύνη της Βουλής των Αντιπροσώπων αποτελείται από 29 υπουργούς και 6 υπουργούς επικρατείας.

Ο Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας,  Αμπντούλ Χαμίντ αλ Νταμπάιμπα, επέμεινε στις θέσεις του να μην να παραδώσει την εκτελεστική εξουσία στον Μπασάγκα και δήλωσε ότι θα την παραδώσει μόνο σε μια νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο φόρουμ του λαϊκού κινήματος για την υποστήριξη των εκλογών, που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή, ο Νταμπάιμπα ζήτησε την ανάγκη να  ανοίξει το συνταγματικό κύκλωμα στο Ανώτατο Δικαστήριο για να μπορέσουν οι Λίβυοι να αμφισβητήσουν τα μέτρα που ελήφθησαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για την απαλλαγή από τα σημερινά όργανα.

Ο Al-Dabaiba κάλεσε το δικαστικό σώμα να σταθεί στο πλευρό του λαού, τονίζοντας ότι οι επερχόμενες εκλογές τον Ιούνιο θα τερματίσουν όλα τα όργανα, το πρώτο από τα οποία είναι η κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ο αλ Νταμπάιμπα είπε κατά τη συμμετοχή του στο φόρουμ:

«Ήταν προγραμματισμένο να τερματιστεί η εξουσία της προεδρίας και της κυβέρνησης τον προσεχή Ιούνιο, αλλά η Βουλή των Αντιπροσώπων ήταν ανυπόμονη και μπήκαμε στις εκλογές και σε ανωτέρα βία, και μας κατηγόρησαν,  η ανωτέρα βία και ο παραλογισμός στον λιβυκό λαό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Το μεγάλο υπουργικό συμβούλιο του Μπασάγκα των 35 υπουργών αντικατοπτρίζει τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις και τις υποσχέσεις για θητεία, που απαιτούνται για να διασφαλιστεί η υποστήριξη της πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο και τα διάφορα συμφέροντα που εκπροσωπούνται.

Sky News Arabia

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου