Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Καταγγελία-καταπέλτης! Γαλλίδα δημοσιογράφος: Ο ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει ρωσόφωνους πολίτες-Μήπως και τους Έλληνες της περιοχής;

Ποια είναι η αλήθεια τελικά και που το ψέμα και από τις δύο πλευρές; Ο πόλεμος μύρια κακά φέρνει, και αυτό είναι απόλυτα τεκμηριωμένο ανά τους αιώνες.

Έτσι και στην Α.Ουκρανία εκτός από την πιστοποιημένη και αδιαφισβήτητη ρωσική εισβολή, έχουμε πολλά εγκλήματα πολέμου, που θα πρέπει μετά την λήξη των εχθροπραξιών να εξεταστούν από το διεθνές δικαστήριο.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε την μαρτυρία μιας Γαλλίδας δημοσιογράφου, η οποία ανέφερε σε σχετικά βίντεο τα εξής:  

"Η πραγματικότητα στο έδαφος στην Ουκρανία, είναι ότι  Ρωσόφωνοι πολίτες σκοτώνονται από τον ουκρανικό στρατό στα ανατολικά της χώρας".

Η δημοσιογράφος και πολεμική ανταποκρίτρια Anne - Laure Bonnell, που βρίσκεται στην Ουκρανία σοκάρει τα εκατομμύρια Γάλλων τηλεθεατών λέγοντας: «Δεν είμαι φιλικά προσκείμενη  και δεν υπερασπίζομαι τον Πούτιν, αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαι κοντά σε πολίτες, και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο ουκρανικός ο στρατός βομβαρδίζει τους δικούς του ανθρώπους”.

Εδώ εύλογα εδώ ρωτάμε για την περιοχή του Ντονιέτσκ, της Μαριούπολης και άλλων περιοχών στην Ουκρανία: “ ποιος  βομβάρδισε τελικά και συνεχίζει να βομβαρδίζει τους Έλληνες της περιοχής;

Δεν υποστηρίζουμε σε καμία περίπτωση το ρωσικό καθεστώς που εισέβαλε σε μια κυρίαρχη χώρα, παραβιάζοντας κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, αλλά εύλογα πολλοί αναζητούν την αλήθεια.  

Μάθαμε πριν μερικές ημέρες για τον θάνατο 10 συνολικά έως τώρα Ελλήνων στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης, διαβάζοντας ότι χτυπήθηκαν από ρωσικά αεροσκάφη, από κυβερνητικά χείλη.

Μήπως όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα και οι Ουκρανοί παραστρατιωτικοί που έχουν κυκλώσει αυτές τις περιοχές βομβάρδισαν τους Έλληνες, επειδή για παράδειγμα η Μελιτόπολη “έπεσε” σε συνεννόηση του δημάρχου και των πολιτών με τις ρωσικές αρχές, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ;

Η στάση των ουκρανικών πολιτοφυλακών, το τονίζουμε αυτό και όχι του ουκρανικού στρατού, οι οποίες ανήκουν στο δεξιό τομέα και αποτελούνται από φιλοναζιστές, είναι πραγματικά "θολή" ενώ μονάδες τους έχουν  περικυκλώσει τις ελληνόφωνες περιοχές, και αυτό έχει γίνει γνωστό πριν από την ρωσική εισβολή, με την μορφή στρατιωτικών ασκήσεων.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή με το χτύπημα. «Στις 26 Φεβρουαρίου από τις 16:00 έως τις 16:20 Ουκρανοί εθνικιστές από το τάγμα “Αζόφ” χτύπησαν με αεριωθούμενα συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων “Γκραντ” κατοικημένα τετράγωνα του χωριού Σαρτανά στα περίχωρα της Μαριούπολης και το σχολείο αρ. 8 της Μαριούπολης» υποστήριξαν.

Η αλήθεια είναι κάτι τελικά πολύ δύσκολο να βρεθεί, ειδικά σε έναν ανελέητο πόλεμο σαν αυτό της Ουκρανίας, στον οποίο κονταρυχτυπιέρται ουσιαστικά ΗΠΑ-Ρωσία με θύματα τους Ουκρανούς και τους Έλληνες της χώρας αυτής.  

Ας ελπίσουμε μόνο, το ελληνικό κονβόι που αποτελείται από περίπου 30 αυτοκίνητα και πάνω από 80 άτομα, μεταξύ των οποίων οικογένειες και μικρά παιδιά, καθώς και Έλληνες δημοσιογράφους, να φτάσει  σώο στην Ελλάδα.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου