Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Ταξιδιωτική οδηγία Ρωσίας: Τουρκία, Τυνησία & Αίγυπτο για τουρισμό – “De Facto” εχθρική χώρα η Ελλάδα

 (Ανανέωση 14.10) “De Facto” εχθρική χώρα αποτελεί πλέον για την Ρωσία η Ελλάδα και όποιο άλλο κράτος επέβαλλε κυρώσεις σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Η Μόσχα νωρίτερα εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία συστήνοντας συγκεκριμένους τουριστικούς προορισμούς για τους Ρώσους πολίτες αποκλείοντας την Ελλάδα.

“De Facto” εχθρικές χώρες

Πιο αναλυτικά, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ξεκαθάρισε σήμερα, πως η Ρωσία θα απαντήσει στις κυρώσεις που έχουν ανακοινωθεί από τη Δύση μετά τη ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.

“Όλες οι χώρες που αποφασίζουν να επιβάλλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι de facto εχθρικές” συμπλήρωσε ο ίδιος προσθέτοντας πως θα υπάρξει άμεσα “ρωσική απάντηση”

“Τουρκία, Τυνησία και Αίγυπτος” περιμένουν τους Ρώσους τουρίστες

“Οι Ρώσοι τουρίστες έχουν αρκετά μέρη στο εξωτερικό που μπορούν να επισκεφθούν. Τουρκία, Αίγυπτος και Τυνησία τους περιμένουν.

Οι Αρχές των τριών αυτών χωρών μας έχουν ενημερώσει πως είναι έτοιμες να δεχτούν τουρίστες από την Ρωσία” αποκάλυψε η εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Τουρισμού της Ρωσίας (Rostourism) Zarina Doguzova.

Η Zarina Doguzova είχε συνομιλίες για το θέμα αυτό με τον Υπουργό Τουρισμού της Τυνησίας Mohamed Moez Belhasen καθώς και τους υπουργούς Τουρισμού της Αιγύπτου και της Τουρκίας.

«Είναι πολύ σημαντικό που οι συνάδελφοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους. 

Eίναι ανοιχτοί στη συνεργασία και οι τρεις πιο δημοφιλείς, μαζικοί προορισμοί παραμένουν διαθέσιμοι για ταξίδια αναψυχής των πολιτών μας», δηλώνει η Doguzova.

Ταξιδιωτική οδηγία Ρωσίας

Σε σύσταση προς τους Ρώσους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια σε χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, λόγω των τελευταίων εξελίξεων στην Ουκρανία, προχώρησε σήμερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού της Ρωσίας (Rosturizm).

«Εν μέσω της τρέχουσας κατάστασης, η Rosturizm συστήνει έντονα σε όλους τους Ρώσους πολίτες που μετακινούνται στο εξωτερικό για διακοπές και επαγγελματικά ταξίδια, εάν είναι δυνατόν, να αποφεύγουν να επισκέπτονται τις χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις και περιορισμούς σε βάρος της Ρωσίας, καθώς η παραμονή σε αυτές τις χώρες ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την έγκαιρη και ασφαλή επιστροφή στη Ρωσία» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι μια σειρά από χώρες, συμπεριλαμβανομένων κρατών της Λατινικής Αμερικής (Κούβα, Δομινικανή Δημοκρατία, Μεξικό και Βενεζουέλα) δεν είναι πλέον διαθέσιμες για τους Ρώσους τουρίστες, λόγω των περιορισμών στον εναέριο χώρο που έχουν εφαρμόσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Καναδάς.

«Συνιστούμε στους τουριστικούς πράκτορες να αναστείλουν την πώληση πακέτων εκδρομών στις χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, καθώς και στις χώρες της Καραϊβικής» σημειώνεται ακόμα

WAR  NEWS 24/7


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου