Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Δείτε έναν εταίρο! Ο Hellas Journal γερουσιαστής Μενέντεζ απαντά στον Τσαβούσογλου που υποδέχεται τους Ρώσους ολιγάρχες…

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ επιτέθηκε στην Τουρκία, μετά τη δήλωση του ισλαμιστή υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι οι Ρώσοι ολιγάρχες είναι καλοδεχούμενοι στη χώρα του.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής αντέδρασε στη δήλωση του Τούρκου υπουργού, όπως αυτή μεταδόθηκε από το πρακτορείο Reuters και η οποία ανέφερε:

«θα επιτρέψουμε κάθε νόμιμη δραστηριότητα στη χώρα μας και θα αποτρέψουμε κάθε παράνομη αντίστοιχα. Η απάντησή μου είναι πολύ απλή. Δεν συμμετέχουμε στις ευρωπαϊκές κυρώσεις. Αν οι Ρώσοι έρχονται στην Τουρκία ως τουρίστες, δεν πειράζει. Αν έρθουν οι Ουκρανοί, πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα. Εφόσον έρχονται στην Τουρκία νόμιμα, δεν υπάρχει πρόβλημα».

Απαντώντας στον Τσαβούσογλου, ο κ. Μενέντεζ δήλωσε:

Αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο μήνυμα που στέλνουν οι υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ και όλος ο κόσμος. (Δέστε) ένα εταίρο. Η Τουρκία πρέπει να προχωρήσει και να απομονώσει τον Πούτιν και τους φίλους του κατά τη διάρκεια αυτής της τρομερής κρίσης.

Στο αμερικανικό Κογκρέσο εντοπίστηκαν πολλές αντιδράσεις εναντίον του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αμερικανική συμπεριφορά απέναντι στην παραβατική Τουρκία.

Hellas  Journal


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου