Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Ο Μπλίνκεν… διορθώνει τον Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία

Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τη διευκρίνιση που έδωσε ο Λευκός Οίκος σχετικά με το: «Για όνομα του Θεού, ο Πούτιν δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία»

Παρά το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το τι εννοούσε ο Τζο Μπάιντεν με τη φράση «Για όνομα του Θεού, ο Πούτιν δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία», η ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ από την Πολωνία προκάλεσε μεγάλα ερωτηματικά.

Σήμερα ο Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, προσπάθησε να… διορθώσει την κατάσταση.

«Νομίζω πως ο πρόεδρος –ο Λευκός Οίκος το εξήγησε χθες βράδυ– είπε πολύ απλά πως δεν μπορεί να επιτραπεί στον πρόεδρο Πούτιν να διεξάγει πόλεμο ή να εμπλακεί σε επίθεση εναντίον της Ουκρανίας ή οποιουδήποτε άλλου. Όπως ξέρετε, και όπως μας έχετε ακούσει να λέμε κατ’ επανάληψη, δεν έχουμε στρατηγική αλλαγής καθεστώτος στη Ρωσία – ή οπουδήποτε αλλού», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Ακριβώς στο ίδιο πνεύμα ήταν και η απάντηση που έδωσε ο Λευκός Οίκος.

Πάντως, η διφορούμενη αναφορά στην εξουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν δεν ήταν η μοναδική που αφορούσε τον Ρώσο πρόεδρο. Πριν από την ομιλία του, ο Τζο Μπάιντεν συνομιλώντας με Ουκρανούς πρόσφυγες χαρακτήρισε «χασάπη» τον ομόλογό του.

Pontos news


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου