Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Ιούλιος 2021: Οταν η Ουκρανία «εξαφάνισε» με νόμο την Ελληνική γηγενή μειονότητα!

Την ιστορία της Ουκρανίας επιχειρεί να ξαναγράψει ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με νόμο που εισήγαγε προκειμένου να εξαφανιστούν ως… διά μαγείας τα πολλά εκατομμύρια των Ρώσων που κατοικούν στο ουκρανικό έδαφος.

Έτσι δεν χαρακτηρίζονται ως εθνική γηγενής μειονότητα ούτε οι Ρώσοι, αλλά ούτε οι Έλληνες. Μαζί τους και οι Ούγγροι και οι Λευκορώσοι της Ουκρανίας.

Όπως μετάδωσε ο ανταποκριτής του OPEN Θανάσης Αυγερινός, με αυτόν τον τρόπο… σβήνονται τόσο οι Έλληνες της Μαριούπολης, όσο και αυτοί της Κριμαίας, που για το Κίεβο παραμένει ουκρανικό εδαφος.

Οι προθέσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι γίνονται ακόμα πιο ξεκάθαρες με την αναγνώριση μόνο των τουρκογενών Τατάρων – σχεδόν όλα συνηγορούν ότι η χώρα μετατρέπεται σε δορυφόρο της Τουρκίας, μετά και τις συμφωνίες για αμυντική συνεργασία.

«Είναι πολύ λεπτό ζήτημα διπλωματίας. Η Ρωσία έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τη στηρίζουν μια σειρά από χώρες», σχολίασε ο Θανάσης Αυγερινός.

Αύριο στην Ουκρανία θα βρίσκεται για προγραμματισμένη επίσκεψη εργασίας ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Ντμιτρό Κουλέμπα.

«Κύρια θέματα η αύξηση του εμπορίου και των επενδύσεων, η υποστήριξη της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και η απλοποίηση ταξιδίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ουκρανικής διπλωματίας, και προστίθεται ότι θα συζητηθεί και το ζήτημα της ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία.

OLYMPIA: Για την Ελλάδα  με όπλο την αλήθεια
 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου