Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Δώσε θάρρος στον χωριάτη- Yeni Safak: Στη Χάγη για την... άλωση της Τριπολιτσάς η Τουρκία

 «Το έγκλημα της Ελλάδας κατά της ανθρωπότητας, που μετέτρεψε την εξέγερση του 1821 κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε σφαγή περισσότερων από 50.000 Τούρκων, Εβραίων και Αλβανών στην Τρίπολη, θα οδηγηθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο»

Συγκεκριμένα, το θέμα έρχεται στην επικαιρότητα από την τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak», η οποία γράφει: «Το έγκλημα της Ελλάδας κατά της ανθρωπότητας, που μετέτρεψε την εξέγερση του 1821 κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε σφαγή περισσότερων από 50.000 Τούρκων, Εβραίων και Αλβανών στην Τρίπολη, θα οδηγηθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο».

Η εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του Ιρφάν Τατλίογλου, προέδρου της Τουρκμενικής Ένωσης Γιορούκ του Τουρκικού Κόσμου, που έκανε γνωστό πως «έχουν λάβει υποστήριξη από τα κόμματα στην τουρκική εθνοσυνέλευση και από την Τουρκική Ιστορική Εταιρεία».

Ακόμη ανέφερε πως η Ελλάδα γιόρτασε τα 200 χρόνια από την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς ως ημέρα τιμής και έχει σκοπό να αναδείξει αυτή την «απάνθρωπη σκληρότητα» της Ελλάδας.

«Θα μετατρέψουμε τις πληροφορίες και τα έγγραφα της σφαγής σε φάκελο και βιβλίο, θα τα παρουσιάσουμε στα διεθνή δικαστήρια και θα φέρουμε στο φως ότι πρόκειται για γενοκτονία, θηριωδία και σφαγή», ανέφερε ο Ιρφάν Τατλίογλου.

«Λεκές της Ιστορίας η άλωση της Τριπολιτσάς»

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε χαρακτηρίσει «λεκέ για την Ιστορία» την άλωση της Τριπολιτσάς.

«Πέρασαν 200 χρόνια από τότε που δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι σφαγιάστηκαν βάναυσα και αλύπητα στην Τριπολιτσά. Η απάνθρωπη αυτή σφαγή είχε στόχο να μην αφήσει ούτε έναν Τούρκο στην Πελοπόννησο και έτσι πέρασε στην Ιστορία ως μαύρος λεκές», είχε αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου