Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών: Ενάντια στην αδειοδότηση του σωματείου «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα»

Δελτίο Τύπου ενάντια στην αδειοδότηση του σωματείου «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα» εξέδωσαν τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών, τονίζοντας πως «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται, πόσο επιζήμια για το Έθνος είναι η «συμφωνία» των Πρεσπών, την οποία ποτέ δεν αναγνώρισε ο Ελληνικός Λαός».

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην Σκοπιανός ΥΠΕΞ Δημητρόφ ευχαρίστησε προσωπικά τους κκ Τσίπρα και Μητσοτάκη για την αναγνώριση "Μακεδονόφωνου" πληθυσμού στην χώρα μας, καθώς τα ΜΜΕ των Σκοπίων πανηγύριζαν. Η Συμφωνία των Πρεσπών που η Ελλάδα υπέγραψε το 2018, περιλαμβάνει την αναγνώριση της «Μακεδονικής γλώσσας», σημειώνοντας πως ανήκει στην οικογένεια των νότιων σλαβικών γλωσσών. Η εν λόγω Συμφωνία δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κάποια άλλη συμφωνία ή συνθήκη και δεν μπορεί να ανακληθεί. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Ορθόδοξων Χριστιανικών Σωματείων Αθηνών:

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών, κινούμενα από αγάπη προς την Πατρίδα μας, ως χρέος όλων «των φρονούντων ελληνικώς» τουλάχιστον, λάβαμε μέρος στους αγώνες και στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που έγιναν σε όλη την Ελλάδα τα έτη 2018 και 2019, με αίτημα την αποτροπή και ανατροπή της μειοδοτικής «συμφωνίας» των Πρεσπών. «Συμφωνία», που τελικά υπεγράφη την 17η/6/2018, παρά την εκπεφρασμένη αντίρρηση της πλειοψηφίας του κυρίαρχου Ελληνικού Λαού.

Στους αγώνες αυτούς, συμμετείχαν, για ψηφοθηρικούς λόγους όπως απεδείχθη, πολλά μέλη της σημερινής κυβέρνησης, που ενώ κατέλαβαν την εξουσία βασιζόμενοι στη δυσαρέσκεια του Λαού για την εθνικά ζημιογόνο αυτή «συμφωνία» και για την απαξίωση της λαϊκής βούλησης από την προηγούμενη κυβέρνηση, «ξέχασαν» να επανορθώσουν, παρά την καταφανή και συστηματική παραβίαση της «συμφωνίας» εκ μέρους των Σκοπίων, βολευόμενοι σε αυτή τη ΝΑΤΟϊκή συμφωνία και επιρρίπτοντας την ευθύνη στους προηγούμενους.

Είχαμε επισημάνει έγκαιρα τους κινδύνους από αυτή τη συνθήκη και δυστυχώς δεν αργήσαμε να επιβεβαιωθούμε. Πιο πρόσφατη συνέπεια της μειοδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, η επίσημη αναγνώριση από το Ειρηνοδικείο Φλώρινας ενός σωματείου με την επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα», όπου μεταξύ των σκοπών του είναι η εισαγωγή της ανύπαρκτης, ιστορικά, «μακεδονικής» γλώσσας σε δημόσια σχολεία και η κατ’ αυτόν τον τρόπο έμμεση αναγνώριση της «μακεδονικής» γλώσσας ως μειονοτικής γλώσσας!

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται, πόσο επιζήμια για το Έθνος είναι η «συμφωνία» των Πρεσπών, την οποία ποτέ δεν αναγνώρισε ο Ελληνικός Λαός και για την επίσημη κατάργηση της οποίας, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, μέχρι την τελική δικαίωση.

Καλούμε την κυβέρνηση να διακηρύξει μονομερώς, την αυτοδικαία ακυρότητα τής «συμφωνίας» και δη ως συναφθείσης κατά κατάχρηση εξουσίας και κατά παράβαση της δημοκρατικής αρχής, συμμορφουμένη προς το Σύνταγμα και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, που κατοχυρώνουν το δικαίωμα της αυτοδιαθέσεως του Ελληνικού Λαού, εμποδίζοντας την αλλοίωση της πραγματικότητας και τα επεκτατικά σχέδια των γειτόνων.

 Την καλούμε επίσης να λάβει πάντα τα προβλεπόμενα νομικά μέτρα για την ανάκληση τής αδείας τού επιβλαβούς για το Έθνος μας σωματείου.

Καλούμε τον Ελληνικό Λαό να αντιδράσει με κάθε έννομο μέσο στην αντεθνική εφαρμογή τής «συμφωνίας» εκ μέρους τής κυβερνήσεως και δεδομένου ότι εν ευθέτω χρόνω θα κληθεί να κρίνει το έργο αυτής.

Τέλος, παρακαλούμε υϊκώς, τη σεπτή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να τοποθετηθεί επί του σοβαρού αυτού θέματος.


Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών:

Αδελφότης Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ»

Ενωμένη Ρωμηοσύνη (Ε.ΡΩ.)

Ένωση Επιστημόνων Γυναικών

Εστία Πατερικών Μελετών

Μητέρες Επιστήμονες Πολύτεκνες

Μουσική Συντροφιά

Πανελλήνια Ένωση Γυναικών

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.)

Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.)

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.)

Σύλλογος «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης»

Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»

Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.)

Χριστιανική Φοιτητική Ένωση (Χ.Φ.Ε.)

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου