Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Τρομερή αποκάλυψη: Τουρκική ισλαμική πολιτική κίνηση “καταστρέφει” την Αγία Σοφία με νέους “Ταλιμπάν

Η Ελλάδα οφείλει να καταγγείλει σε όλον το κόσμο το αίσχος των καταστροφών και της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί από το καθεστώς Ερντογάν

Τούρκοι φανατικοί “ Ταλιμπάν” φέρονται ουσιαστικά να καταστρέφουν επίτηδες τον ναό της Αγίας Σοφίας, αφού οι “ζημιές” αφορούν συγκεκριμένους χώρους και σημεία.

Οι βασιλικές θύρες, ψηφιδωτά, και άλλα κομψοτεχνήματα που άντεξαν στους αιώνες των αιώνων, έχουν γίνει βορρά φανατικών ισλαμιστών που θέλουν να “ αλλάξουν” ότι θεωρούν ότι τους ενοχλεί στην εκκλησιά των εκλησιών της ορθοδοξίας σε όλον το κόσμο.

Το πρόσφατο χρονικό των καταστροφών στην Αγία Σοφία     

Προχθές αναφέραμε ότι τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν  ότι “ όπως αποδείχθηκε και μία ακόμη βασιλική θύρα της Αγίας Σοφίας ροκανίστηκε από πιστούς μουσουλμάνους".

Αποδείχθηκε ότι μια ακόμη βασιλική θύρα της Αγίας Σοφίας, η οποία καταστράφηκε με τις ζημιές της Αυτοκρατορικής Πύλης με τον ισχυρισμό ότι ήταν δήθεν “ιερή”, από εκατοντάδες μουσουλμάνους πιστούς.
Τουρκική ισλαμική πολιτική κίνηση πίσω από την εσκεμμένη καταστροφή της Αγίας Σοφίας από “ πιστούς” μουσουλμάνους.

Η τρομερή αποκάλυψη Τούρκου ιστορικού τέχνης για το ποιοι βρίσκονται πίσω από τους βανδαλισμούς

Ο Τούρκος Θεολόγος και φιλόσοφος Δρ. Şahin Filiz και ο ιστορικός τέχνης Yasin Saygılı αξιολόγησαν το θέμα εφιστώντας την προσοχή στις καταστροφές που υπέστησαν μετά την απώλεια της ιδιότητας του μουσείου της Αγίας Σοφίας.

Ο Φιλίζ είπε: «Αυτές οι καταστροφές δείχνουν ότι η απόφαση ήταν λάθος. Αυτό το τελευταίο περιστατικό σημαίνει επίσης κάτι που ενισχύει τη λάθος απόφαση.

Είναι επίσης δυνατό να γίνει ένας κοινωνικός ψυχολογικός προσδιορισμός αυτών ( των πολιτών) που προκάλεσαν αυτήν την καταστροφή.

Αυτές οι καταστροφές μπορεί να γίνονται ως πολιτική στάση.

Ακόμα κι αν η Αγία Σοφία μετατράπηκε από μουσείο σε τζαμί, αυτοί που το κατέστρεψαν χρησιμοποίησαν «μη μουσουλμανικά» μοτίβα κατά της Αγίας Σοφίας. Είναι επίσης προβληματικό από πλευράς φιλοσοφίας της θρησκείας να αφαιρέσουμε έναν χώρο από την ιδιότητα του μουσείου και να τον μετατρέψουμε σε ιερό χώρο που προσιδιάζει σε οποιαδήποτε θρησκεία», είπε ο ίδιος.

Ο ιστορικός τέχνης Yasin Saygılı τόνισε ότι η Αγία Σοφία καταστράφηκε αφού άνοιξε για την μουσουλμανική λατρεία.

Ο ίδιος τόνισε ότι, «υπάρχει μια ανεξέλεγκτη και έντονη ροή επισκεπτών. Τέτοιες έντονες επισκέψεις αποκαλύπτουν τέτοιες καταστροφές. Το πώς θα αποφευχθεί αυτό θα πρέπει να εξεταστεί λεπτομερώς και θα πρέπει να ληφθούν μόνιμα μέτρα για το θέμα.

Ειδικά σε επίσκεψη μου στην Αγία Σοφία διαπίστωσα ότι υπάρχει ειδικό μηχάνημα ακτινών για την διαπίστωση τυχόν αντικειμένων από τους πιστούς στην είσοδο της Αγίας Σοφίας, όπου περιμέναμε στην ουρά περίπου 45 λεπτά για να μπούμε.

Πριν από την είσοδο, οι υπεύθυνοι προειδοποιούν τους ακάλυπτους επισκέπτες να καλυφθούν. Οι ρωγμές στο δάπεδο τραβούν την προσοχή, είναι αξιοσημείωτο ότι οι προηγουμένως κατεστραμμένα σημεία είχαν επισκευαστεί με γύψο και ότι υπήρχαν καταστροφές σε διπλής όψης θύρα,ό πως και σε ψηφιδωτά".  

Ανακοίνωση για το θέμα έκανε η τουρκική γενική Διεύθυνση Ιδρυμάτων.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι επιδεικνύεται η απαραίτητη φροντίδα και ευαισθησία στο κτίριο.

«Περιμένουμε από τους επισκέπτες μας να δείξουν την ίδια φροντίδα και ευαισθησία με άλλους ιερούς χώρους στην χώρα. Αυτή τη στιγμή, το Τζαμί της Αγίας Σοφίας-i Sharif παρακολουθείται 24 ώρες την ημέρα από 160 κάμερες και 81 φρουρούς ασφαλείας που υπάγονται στη Γενική Διεύθυνση Ιδρυμάτων, με έλεγχο 24 ώρες το 24ωρο.

Επομένως, όλες οι περιοχές είναι υπό έλεγχο. Επιπλέον, στο τζαμί εργάζονται και μονάδες της Τουριστικής Αστυνομίας και των ειδικών επιχειρήσεων, επομένως, δεν υπάρχει ευπάθεια ασφαλείας», καταλήγει η ίδια.

Φανατικοί ισλαμικοί κύκλοι θέλουν θέλουν να αλλάξουν την εικόνα του ναού  

Όλα αυτά βέβαια είναι “στάχτη” στα μάτια της Ελλάδος  και της διεθνούς κοινότητας αφού κάποιοι φανατικοί φέρονται να καταστρέφουν τον ναό της Αγίας Σοφίας, συστηματικά και με την ανοχή των τουρκικών αρχών, έχοντας σκοπό.

Σκοπός τους είναι να καταστραφούν ανεκτίμητα στολίδια του ηγετικού ναού της παγκόσμιας ορθοδοξίας, από άτομα που εμφορούνται με τα ίδια “ φονικά ένστικτα” που είχαν και οι Ταλιμπάν, οι οποίοι κατέστρεφαν κάθε είδους πολιτιστικό μνημείο που δεν συμφωνούσε με την φιλοσοφία τους.

Η ουσία είναι ότι η Αγία Σοφία κινδυνεύει τρομακτικά για μια φορά ακόμη στην μακραίωνη πορεία της, και οφείλουμε τουλάχιστον να κάνουμε ως ελληνισμός ότι περνά από το χέρι μας, για να τον διασώσουμε.

Στην πορεία αυτή πρέπει να διεθνοποιήσουμε το θέμα και να το προβάλουμε σε όλον τον κόσμο, δείχνοντας σε όλους ότι Ταλιμπάν και Τούρκοι είναι πρώτα “ ξαδέλφια” σε όλα χωρίς καμία εξαίρεση.        

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου