Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Τούρκος Ναύαρχος Τσιχάτ Γιαϊτσί: “Η Τουρκία δεν θα σιωπήσει στο Οικουμενικό Κράτος της Κωνσταντινούπολης και στην Μεγάλη Ιδέα”

Οι Τούρκοι στην προσπάθεια να στηρίξουν την επιθετική επεκτατική πολιτική τους θα “ξεθάψουν” ακόμα και τους Αρχαίους Έλληνες για να στοχοποιήσουν την χώρα μας

Έχουν παραφρονήσει εντελώς οι “γείτονες”,  ή πολύ απλά, ετοιμάζουν σοβαρή πρόκληση στην Ανατολική Μεσόγειο, διότι δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση πολλών στρατιωτικών συμβούλων-τεχνοκρατών, όπως του γνωστού Ναύαρχου Τ.Γιατσί, που αναφέρθηκε σε οικουμενικό κράτος της Κωνσταντινούπολης και μεγάλη ιδέα για να στηρίξει τα έωλα και προκλητικά σχέδια της χώρα του.

Ο ίδιος συγκεκριμένα αναφέρει ότι “η παρούσα και η μελλοντική μοίρα των εδαφών που υπόκεινται στη Λωζάνη θα καθοριστούν από τα αρμόδια κράτη, επομένως είναι άκυρη η παραχώρηση των νησιών που δόθηκαν στην Ιταλία μέσω της συνθήκης της Λωζάνης, και από εκεί προς την Ελλάδα με τη Συμφωνία του Παρισιού του 1947, όπου η Τουρκία δεν ήταν στο τραπέζι.

Είμαι της άποψης ότι κανένα θέμα δεν πρέπει ποτέ να διαπραγματευτούμε με την Ελλάδα, αν οι Έλληνες δεν εγκαταλείψουν τις απαιτήσεις της «Μεγάλης Ιδέας», και χωρίς να συμμορφωθούν με τις διατάξεις της συνθήκης, χωρίς να σταματήσουν να μιλούν κατά της Τουρκίας”.

Πρόκειται σαφώς για μια τουρκικής εμπνεύσεως ιδεολογία και φρασεολογία, που παραπέμπει σε επικίνδυνους ατραπούς στην περιοχή μας το αμέσως επόμενο διάστημα, και αυτό φαίνεται ολοκάθαρα από τις καθημερινές απειλές που δέχεται η χώρα μας.  

Συνεχίζοντας τονίζει ότι "αν ρωτήσετε ποιες απαιτήσεις έχει  η Ελλάδα και πρέπει να γίνουν αποδεκτές από την Τουρκία, μπορώ να σας δώσω τα ακόλουθα παραδείγματα:

- Να αποδεχθούμε την αύξηση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

-  Την αποδοχή του δικαιώματος στρατιωτικοποίησης από την Ελλάδα 23 νησιών.

- Να αποδεχθούμε ότι η Ελλάδα είναι χώρα αρχιπελάγους, όπως η Ιαπωνία, οι Φιλιππίνες, η Ινδονησία, και ως αποτέλεσμα· η Τουρκία να μην μπορεί να απαιτήσει υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) πέρα ​​από τα 6 μίλια.

- Την αναγνώριση του αποκαλούμενου Ελληνικού FIR (Flight Information Area) που βασίζεται στην ηπειρωτική μας χώρα, ως Ελληνικό Εναέριο Χώρο, και ότι τα μαχητικά μας αεροσκάφη θα πρέπει να υποβάλλουν σχέδια πτήσης τους πριν από την απογείωση τους.

- Την αποδοχή ότι ο ελληνικός εναέριος χώρος είναι 10 μίλια ενώ τα χωρικά ύδατα είναι 6 μίλια.

- Να αποδεχθούμε ότι το Αιγαίο είναι η Ελληνική Εσωτερική Θάλασσα και ως εκ τούτου η Ευθύνη Έρευνας και Διάσωσης ανήκει στην Ελλάδα, εκτός από τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

- 152 ομάδες νησιών, νησίδων και βραχονησίδων (EGAYDAAK) των οποίων η κυριαρχία δεν μπορούσε να μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με τις Συνθήκες Ειρήνης της Λωζάνης του 1923 και του Παρισιού του 1947, ανήκουν σε αυτήν μαζί με την κυριαρχία τους που δεν πρέπει να συζητηθεί.

-Αναγνώριση ότι το νησί της Κύπρου είναι ελληνικό, δηλαδή ελληνικό νησί.

- Η πόλη να ονομάζεται "Κωνσταντινούπολη" ή ακόμα "Πρωτεύουσα της Νέας Ρώμης".

- Η «Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία» που υπάγεται στην Περιφερειακή Διοίκηση Κωνσταντινούπολης, και η οποία υποτίθεται ότι εξυπηρετεί μόνο τις θρησκευτικές ανάγκες των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών πολιτών της Τουρκίας, να θεωρείται ως «Οικουμενικό Πατριαρχείο» κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης, ενώ ακόμη ακούγονται σχέδια περί «Οικουμενικού Πατριαρχικού Κράτους» όπως το Βατικανό.

- Να αποδεχθούμε ότι δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη, αλλά μόνο μουσουλμανική μειονότητα και Έλληνες Μουσουλμάνοι.

- Να αποδεχθούμε το κλείσιμο των τουρκικών σχολείων στη Δυτική Θράκη, ενώ οι Τούρκοι να προσεύχονται στα ελληνικά τζαμιά, και να αποδεχθούμε ότι είναι έγκλημα οι μουφτήδες να εκλέγονται από την τουρκική μειονότητα και να υπηρετούν στην Δυτική Θράκη, και ότι είναι νόμιμο για την Ελλάδα να φυλακίζει εκλεγμένους μουφτήδες και ιμάμηδες που δεν υπακούουν στις οδηγίες της.

Η στιγμή λοιπόν που θα καθίσουμε στο τραπέζι θα είναι η στιγμή που θα χάσουμε ότι και να γίνει.

Στην πραγματικότητα, όλες αυτές οι ενέργειες της Ελλάδας οφείλονται στη «Μεγάλη Ιδέα», δηλαδή στους «Μεγάλους Ιδανικούς» στόχους που αποκάλυψαν οι Έλληνες στα τέλη του 18ου αιώνα.

Η Ελλάδα δεν εγκατέλειψε ποτέ αυτούς τους στόχους. Η Μεγάλη Ιδέα είναι εν συντομία η ιδεολογία της μετατροπής της Ελλάδας σε Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Τα σημεία των στόχων που τέθηκαν στην εισαγωγή αυτού του δόγματος είναι τα ακόλουθα:

1. Η Ελλάδα θα κηρύξει την ανεξαρτησία της.

2. Η Δυτική Θράκη και η Θεσσαλονίκη θα διώξουν τους Τούρκους πάση θυσία.

3. Όλα τα νησιά του Αρχιπελάγους (Αιγαίου), συμπεριλαμβανομένων των Δωδεκανήσων, θα ανήκουν στην Ελλάδα.

4. Η δυτική Μικρά Ασία ολοκληρωτικά θα ανήκει στην Ελλάδα.

5. Το Ελληνικό Κράτος του Πόντου θα ιδρυθεί στον Εύξεινο Πόντο.

6. Η Κύπρος θα αφεθεί ολοκληρωτικά στους Έλληνες και θα ενωθεί με την Ελλάδα.

7. Τέλος, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία θα αποκατασταθεί παίρνοντας την Κωνσταντινούπολη από τους Τούρκους και τότε θα πραγματοποιηθεί η «Μεγάλη Ιδέα».

Όταν βλέπουμε τι συνέβη ιστορικά μέχρι σήμερα, δεν είναι δύσκολο να δούμε ότι η Ελλάδα και οι ελληνικές κρατικές αρχές δεν εγκατέλειψαν ποτέ αυτό το «Μεγάλο Ιδεώδες» και ότι αυτή η «Μεγάλη Ιδέα» βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των εγχώριων και ξένων πολιτικών της χώρας αυτής.

Συνοψίζοντας, είμαι της άποψης ότι κανένα θέμα δεν πρέπει να διαπραγματευτεί ποτέ, χωρίς η Ελλάδα να παραιτηθεί από τις απαιτήσεις της”, καταλήγει ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Οι Τούρκοι, οι οποίοι είναι “μουσαφιραίοι” στην Μικρά Ασία, γνωρίζουν καλά την ελληνική ιστορία ότι και να δηλώνουν, για αυτό και πάντα έχουν μέσα τους τον φόβο ότι θα διωχθούν από την περιοχή, χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι ισχύουν όλα αυτά που αναφέρει ο Τούρκος Ναύαρχος, ο οποίος κάνει τον " λαγό" στα επιθετικά  σχέδια της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου