Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

“Κεραυνοί” Ρωσίας: Οι Βρετανοί να πάρουν δρόμο από τα νησιά Φώκλαντ – Ανήκουν στην Αργεντινή

Ρωσία-Κίνα θα ανοίξουν μέτωπο στην Βρετανία;

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτηρίζει υποκριτικά τα λόγια του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ για την ανάγκη απόσυρσης των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία και καλεί τη Μεγάλη Βρετανία να επιστρέψει τα νησιά Φώκλαντ στην Αργεντινή, γράφει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

«Ψέμα, διπροσωπία»

Ο Μεντβέντεφ απαντά μ’ αυτόν τον τρόπο στη δήλωση του Σουνάκ ότι όσο η Ρωσία δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από το έδαφος της Ουκρανίας δεν μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις, παρόλο που, όπως σημειώνει ο Ρώσος αξιωματούχος στον λογαριασμό του στο Telegram, όλοι λένε πως αυτό θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι Ουκρανοί.

«Αυτό ισοδυναμεί με ψέμα, διπροσωπία και ακραίο κυνισμό. Οι Βρετανοί θα έπρεπε καλύτερα να πάρουν δρόμο από τα νησιά Φώκλαντ και να τα επιστρέψουν στους Αργεντινούς. Τα Νησιά Φώκλαντ δεν ανήκουν στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά στην Αργεντινή», τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου.

Ο Μεντβέντεφ συγχαίρει επίσης την ομάδα της Αργεντινής για τη νίκη της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, επισημαίνοντας πως «Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει ν’ ακολουθήσετε και στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής».

Τα νησιά Φώκλαντ (Μαλβίνες), που βρίσκονται στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ατλαντικού Ωκεανού, αποτελούν αντικείμενο εδαφικής διαμάχης μεταξύ Αργεντινής και Μεγάλης Βρετανίας εδώ και 200 χρόνια. Τον Απρίλιο του 1982 ξέσπασε πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών.

Η Αργεντινή ηττήθηκε, χάνοντας 649 στρατιώτες σε δυόμισι μήνες πολέμου. Οι απώλειες της Μεγάλης Βρετανίας ήταν 255 άτομα, καταλήγει το Tass.

WAR NEWS


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου