Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Με την ουρά στα σκέλια ο Ερντογάν βγάζει το Αμπντουλχαμίντ λίγο πιο έξω από το λιμάνι του

Οι συμμαχίες της Αθήνας έπιασαν τόπο Οι ενέργειες της Αθήνας και ειδικά η συμμαχία με το Τελ Αβίβ που έκλεισε μαζί με την Λευκωσία όλο το νότιο FIR της για ασκήσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων φαίνεται πως έπιασαν τόπο!

Η Τουρκία προχώρησε στην έκδοση NAVTEX για το περιβόητο πλέον Αμπντουλχαμίντ με ισχύ από αύριο μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου του 2023. Αντί όμως για την υλοποίηση των εξαγγελιών για αποστολή του Ανατολική Μεσόγειο και σταδιακά κάπου στην Γαλάζια Πατρίδα, η περιοχή που δεσμεύτηκε είναι λίγο πιο έξω από το λιμάνι που ήδη βρίσκεται, δηλαδή της Σελεύκειας (Τασουτσού).

Ίσως έτσι να επιβεβαιώνονται και πληροφορίες που το εν λόγο σκάφος δεν είναι και ακριβώς αποτελεσματικό αλλά αντιθέτως έχει παρουσιάσει πολλά προβλήματα. Ίσως και για αυτό σε συνδυασμό με τις συμμαχίες που ορθώνονται απέναντι στην Άγκυρα να κρατούν οι Τούρκοι το πλοίο τους κοντά στο λιμάνι του.

Ήδη το Πενταπόσταγμα είχε ενημερώσει πως το πολεμικό ναυτικό προχωρά στην άσκηση Αστραπή που συμπεριλαμβάνει και σενάρια ναυτικού αποκλεισμού ή και άρση ενός εχθρικού βγάζοντας σχεδόν το σύνολο του στόλου σε διάφορα σημεία του Αιγαίου.

Ο Ελληνικός στόλος σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία θα γεμίσει και πάλι, ειδικά ακριτικά σημεία, καθώς έχουν δεσμευτεί προς τούτο τα συνήθη πεδία βολής αλλά και περιοχές μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου.

Σε Αθήνα και Τελ Αβίβ φαίνεται πως οι ηγεσίες είναι αποφασισμένες να βάλουν φραγμό σε μια πιθανή έξοδο του Αμπντουλχαμίντ στην Ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες και για αυτό και το Ισραήλ σε συνεργασία με την Λευκωσία δέσμευσε όπως γράψαμε τις προάλλες σχεδόν όλο το νότιο FIR Λευκωσίας για μεγάλης κλίμακας άσκηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Οι άξονες εναέριου ανεφοδιασμού των ισραηλινών αεροσκαφών μάλιστα θα φτάνουν μέχρι τα όρια του FIR Λευκωσίας με εκείνο της Αθήνας.

Μαρίνος Γκασιάμης

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου