Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Το πάθημα και το μάθημα

Ο εκπληκτικός Έλλην μυθοποιός Αίσωπος, με δύο συντομότατους μύθους, μας διδάσκει ότι πρέπει να αποφεύγουμε να κάνουμε πράξεις, οι οποίες νομοτελειακά στο μέλλον θα αποβούν εις βάρος μας.

Μύθος πρώτος: «Γεωργός τις χειμῶνος ὥρᾳ ὄφιν εὑρὼν ὑπὸ κρύους πεπηγότα, τοῦτον ἐλεήσας καὶ λαβὼν ὑπὸ κόλπον ἔθετο. Θερμανθεὶς δὲ ἐκεῖνος καὶ ἀναλαβὼν τὴν ἰδίαν φύσιν ἔπληξε τὸν εὐεργέτην καὶ ἀνεῖλε· θνῄσκων δὲ ἔλεγε· «Δίκαια πάσχω, τὸν πονηρὸν οἰκτείρας», που στα νέα Ελληνικά σημαίνει:

«Κάποιος γεωργός μέσα στον χειμώνα βρίσκοντας ένα φίδι που ήταν παγωμένο από το κρύο, το λυπήθηκε, το πήρε και το έβαλε στον κόρφο του. Το δε φίδι αφού ζεστάθηκε, και πράττοντας σύμφωνα με την φύση του, δάγκωσε τον ευεργέτη του και έφυγε. Και ο γεωργός πεθαίνοντας είπε: «Καλά να πάθω, αφού ελέησα τον πονηρό».

Δίδαγμα του μύθου: «οι κακοί άνθρωποι δεν αλλάζουν συμπεριφορά, όσο και να τους ευεργετήσεις, είναι στη φύση τους».

Μύθος δεύτερος: «Κάμηλος ποταμὸν διέβαινε ὀξὺ ῥέοντα. Ἀφοδεύσασα δὲ καὶ τὴν κόπρον εὐθὺς ἔμπροσθεν αὐτῆς ἰδοῦσα διὰ τὸ ὀξὺ τοῦ ῥεύματος εἶπεν· «Τί τοῦτο; τὰ ὄπισθέν μου ἔμπροσθέν μου νῦν ὁρῶ διερχόμενα», που στα νέα Ελληνικά σημαίνει:

«Μια καμήλα περνούσε έναν ποταμό με δυνατό ρεύμα. Αφοδεύσασα δε και βλέποντας τον κόπρον μπροστά της, λόγω του δυνατού ρεύματος του ποταμού, θαύμασε και είπε: «Άλλο και τούτο! Εκείνα που έβγαλα από πίσω μου, τα βλέπω τώρα να διέρχονται μπροστά μου».

Δίδαγμα του μύθου: «ότι κάνουμε χωρίς να το σκεφτούμε καλά το βρίσκουμε μετά μπροστά μας».

Η Ελληνική ιστορία και γραμματολογία είναι γεμάτη διδάγματα, τα οποία επιβάλλεται να ακολουθούμε, αλλιώς τιμωρούμεθα σκληρά!

Η Ελλάδα μας βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο. Αλλεπάλληλα προδοτικά λάθη των πολιτικών μας ταγών, μας έχουν φέρει στο χείλος της απόλυτης καταστροφής!

Οι Έλληνες πολίτες κάνουν κι αυτοί αλλεπάλληλα πολιτικά και εκλογικά λάθη. Γνωρίζοντας με ποιους έχουν να κάνουν, εκλέγουν κυβερνήσεις που κατέστρεψαν την Ελλάδα πιστεύοντας ότι θα την σώσουν. Έτσι εισπράττουν ότι πράττουν. Και κάθε φορά απογοητεύονται.

Οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, οδηγούμενες από τις γνωστές πολιτικές οικογένειες, κατέστρεψαν πλήρως τη χώρα, πτωχεύοντάς την πολιτικά, οικονομικά και πνευματικά.

Τα τελευταία χρόνια την καταστρέφουν εθνικά και κοινωνικά. Υπακούοντας τυφλά στους ξένους πάτρωνές τους, αλλά και τις διεστραμμένες ιδεοληψίες είτε του μαρξιστικού διεθνισμού είτε της νέας παγκόσμιας τάξης, έχουν ανοίξει τα σύνορα και η χώρα μας πλημμύρισε από ξένους αλλοεθνείς και αλλόθρησκους, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τον ελληνικό και ορθόδοξο πολιτισμό της αγάπης και της ειρήνης. Έχει αποδειχθεί ότι, κυρίως λόγω της θρησκείας τους, δηλ. του Ισλάμ, δεν μπορούν να αλλάξουν, δεν εντάσσονται στις κοινωνίες όπου βρίσκονται, είναι βίαιοι και θέλουν να επιβάλλουν το δικό τους τρόπο ζωής όπου εγκαθίστανται.

Η διάλυση και καταστροφή του κοινωνικού ιστού της χώρας είναι πλέον γεγονός, αν δεν γίνουν άμεσες ενέργειες επαναφοράς όλων των παρανόμων μεταναστών στις χώρες τους.

Είναι δε πασιφανές ότι πρόκειται περί ενός καλά οργανωμένου σχεδίου εποικισμού και αντικατάστασης του πληθυσμού της Ελλάδας, προς όφελος των σκοπών της παγκοσμιοποίησης.

Ας προσέξουμε λοιπόν όλοι μας και ιδιαίτερα οι κυβερνώντες. Είθε να μην αποδειχθεί ο μύθος του γεωργού και του φιδιού, όπου οι ευεργετηθέντες θα στραφούν εναντίον του ευεργέτη τους! Δεν χρειάζεται το πάθημα να μας γίνει μάθημα!

Γιατί τότε δεν θα υπάρχει πλέον επιστροφή!

Νίκος Ταμουρίδης Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ

ΑΒΕΡΩΦ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου