Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Αλβανικό δημοσίευμα: «Ο Μητσοτάκης θα ξαναχτίσει την ελληνική ‘Βόρειο Ήπειρο’ στο έδαφος της Αλβανίας»

Αλβανικό δημοσίευμα επισημαίνει ότι δεν επιλέχθηκε από την Αθήνα, τυχαία, η 28 Νοεμβρίου, που η Αλβανία γιόρτασε τα 110 χρόνια ανεξαρτησίας της χώρας, για να ανακοινώσει ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Αλβανία.

Είδαμε, γράφει ο Αλβανός αρθρογράφος, πως ο ελληνικός Τύπος την ημέρα της εθνικής μας γιορτής έγραψε με ενθουσιασμό ότι στις 7 Δεκεμβρίου 2022, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα πραγματοποιήσει, για πρώτη φορά στην ιστορία του αλβανικού κράτους, επίσημη περιοδεία σε τρεις αλβανικούς δήμους, οι οποίοι σύμφωνα με την Αθήνα είναι ελληνικοί δήμοι. 

Θα ξαναχτίσει την ελληνική ‘Βόρειο Ήπειρο’ Δεν ήρθε ο Βενιζέλος το 1912, αλλά έρχεται ο Μητσοτάκης το 2022 για να ξαναχτίσει την ελληνική «Βόρειο Ήπειρο» στο έδαφος της Αλβανίας, όπως σημειώνεται.

 Για πρώτη φορά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας επισημοποιεί τη Χιμάρα ως ελληνικό δήμο και την ενώνει με το ελληνικό κυβερνητικό σχέδιο της «Ένωσης Ελληνικών Δήμων» στην Αλβανία.

Σκανδαλώδες σε διπλωματικό και κρατικό επίπεδο είναι το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επίσημη περιοδεία στους τρεις «ελληνικούς δήμους» της Αλβανίας χωρίς να έχει και χωρίς να πραγματοποιήσει επίσημη διμερή επίσκεψη στο κράτος της Αλβανίας.

«Η Ελλάδα περιφρονεί την κυριαρχία της Αλβανίας»


                                  Shaban Murati: Ο Μητσοτάκης επισημοποιεί την
                                     «Ένωση Ελληνικών Δήμων» στην Αλβανία


 Η ελληνική περιφρόνηση της αξιοπρέπειας και της κυριαρχίας της Αλβανίας φτάνει στο σημείο του παραλογισμού ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, χωρίς να επισκεφθεί την Αλβανία, έρχεται και πραγματοποιεί επίσημη περιοδεία μόνο στους τρεις «ελληνικούς δήμους», όπου αντιλαμβάνεται την ελληνική αξίωση για τη Χιμάρα η οποία περιλαμβάνεται στον νέο διπλωματικό χάρτη της ελληνικής κυβέρνησης με την επωνυμία «Ένωση Ελληνικών Δήμων» στην Αλβανία.

Γνωρίζετε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας δεν θυμάται πότε ήρθε ο τελευταίος Έλληνας πρωθυπουργός για επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία;

Το 2009, ο Πρωθυπουργός Καραμαλής ήρθε τελευταίος που καρπώθηκε την ελληνική στρατηγική νίκη της μαύρης  Συμφωνίας για τη Θάλασσα το 2009.

Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα συμπληρώνει δέκα χρόνια στην εξουσία και έχει πάει στην Ελλάδα τόσες φορές που δεν μπορούν να μετρηθούν, αλλά κανένας Έλληνας πρωθυπουργός ή Υπουργός δεν ευδοκίμησε να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία, παρά τους άθλιους χαρακτήρες της αλβανικής κυβέρνησης «για τις άριστες σχέσεις με την Ελλάδα».

Επίσκεψη στην «Ένωση Ελληνικών Δήμων» στην Αλβανία 

Τώρα, μετά από 13 χρόνια, ο Μητσοτάκης πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην «Ένωση Ελληνικών Δήμων» στην Αλβανία.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ιστορική επιτυχία του ελληνισμού ή ελληνοποίησης της Αλβανίας, διότι η άδεια της περιοδείας του Έλληνα Πρωθυπουργού στα αλβανικά εδάφη του «Συνδέσμου Ελληνικών Δήμων» δόθηκε από την κυβέρνηση της Αλβανίας και προσωπικά από τον Πρωθυπουργό. Έντι Ράμα.

 Δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά κάποια αλβανικά μέσα γράφουν αυτές τις μέρες ότι είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας που κάλεσε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να πραγματοποιήσει αυτή την επίσημη περιοδεία για πρώτη φορά στην ιστορία στους τρεις «ελληνικούς δήμους» όπου τώρα έχουν κάνει και συμπεριλαμβάνεται η έρημη η Χιμάρα.

Αυτό σας εκπλήσσει λίγο, γιατί αποδεικνύεται ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας παραδέχεται επίσημα ότι ο δήμος της μητέρας του, είναι ελληνικός.

Η συνεργασία του Πρωθυπουργού για το διάγγελμα της ιστορικής επίσκεψης Μητσοτάκη στη Χιμάρα και σε όλη την «Ένωση Ελληνικών Δήμων» στην Αλβανία ήταν τόσο έντονη που, σύμφωνα με πηγές από την κυβέρνηση των Τιράνων, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έθεσε το ελικόπτερο της αλβανικής κυβέρνησης για να πραγματοποιήσει την περιοδεία των εγκαινίων του «Συνδέσμου Ελληνικών Δήμων» στην Αλβανία.

Ο Αυλώνας, το Τεπελένι  και όλος ο θορυβώδης αλβανικός πατριωτικός λαός, που ακόμα δεν έχουν χορτάσει τη δόξα της 110ης επετείου της ανεξαρτησίας, και όταν οι ραψωδοί δεν έχουν πάψει ακόμη να τραγουδούν τη δόξα της πατρίδας τους, θέτουν το παραπλανητικό ερώτημα «Τι δουλειά έχει ο Μητσοτάκης στη Χιμάρα;».

 Κανείς δεν νιώθει το δάγκωμα του Έλληνα πρωθυπουργού για τον δήμο της Χειμάρρας. Το ελληνικό πρωτόκολλο εσκεμμένα αναφέρει ότι ο  Μητσοτάκης θα κόψει την κορδέλα του «Συνδέσμου Ελληνικών Δήμων» ερχόμενος πρώτα στη Χειμάρρα.

Το πρώτο βήμα για τη Βόρειο Ήπειρο Στο έδαφος της Αλβανίας δημιουργείται η «Ένωση Ελληνικών Δήμων» και εγκαινιάζεται επίσημα από τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Αυτό είναι το πρώτο βήμα προς τη λεγόμενη «Βόρειο Ήπειρο».

Το δεύτερο βήμα στο ελληνικό στρατηγικό πρόγραμμα είναι το αίτημα της Αθήνας να επιτρέψει η Αλβανία την αυτοδιάθεση της «Ένωσης Ελληνικών Δήμων» στην Αλβανία.

Το αίτημα αυτό έγινε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Κατρούγκαλο, τον οποίο η σοσιαλιστική κυβέρνηση του 1998 κάλεσε στα Τίρανα για να συντάξει το Σύνταγμα της Αλβανίας και σήμερα καυχιέται στην επίσημη βιογραφία του ότι είναι ο πατέρας του Συντάγματος της Αλβανίας.

 (Για το επίσημο αίτημα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας ότι η ελληνική μειονότητα έχει δικαίωμα αυτοδιάθεσης, βλ. βιβλίο «Η θάλασσα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας», 2021, σελ. 81).

Το τρίτο βήμα της Ελλάδας αναμένεται να είναι η εκταφή του λεγόμενου «Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας».

Αγαπητοί Αλβανοί, σιωπήστε και σταματήστε να παραπονιέστε για τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις που έσκισαν την Αλβανία το 1913.

Αυτή είναι η παλιά φλυαρία πριν από 110 χρόνια. Η νέα κουβέντα είναι ότι σήμερα η ίδια η κυβέρνηση της Αλβανίας δίνει στην Ελλάδα αποσπασματικά την εθνική χερσαία και θαλάσσια επικράτεια. Εδώ δεν φταίνε πλέον οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις.

Ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας βρίσκει τώρα τον δρόμο που άνοιξε η ίδια η Αλβανία, για να συνειδητοποιήσει την καταβρόχθιση εκείνου του τμήματος της αλβανικής επικράτειας, που δεν μπόρεσε να πάρει το 1913. 

The Hellenic Information Team 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου