Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Έντονος διάλογος Τσαβούσογλου με τη Βελγίδα ΥΠΕΞ για τους Κούρδους

  

Εριστικός εμφανίστηκε στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Βελγίδα ομόλογό του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απαίτησε από την κυβέρνηση του Βελγίου να πάρει μέτρα κατά της “τρομοκρατικής οργάνωσης PKK”, όπως είπε.

Η Χάτζα Λαμπίμπ απάντησε σε αυστηρό τόνο ότι οι διαδηλώσεις των Κούρδων έγιναν στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης, ζητώντας από τον Τσαβούσογλου να πει αν γνωρίζει κάτι περισσότερο.

“Θέλουμε να πάρετε μέτρα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, που στη χώρα σας έχει έντονη παρουσία και δράση όπως και στην Ευρώπη. Μόλις χθες έξω απο την πρεσβεία μας (στη χώρα σας) έγιναν διαδηλώσεις με τις σημαίες του PKK και τις φωτογραφίες του αρχιτρομοκράτη Oτσαλάν”, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην κα Λαμπίμπ.

Και πρόσθεσε: “Όπως δεν μπορούν να γίνονται διαδηλώσεις υπέρ του Ισλαμικού Κράτους, έτσι πρέπει να γίνει και στο Βελγιο για το PKK. Οι νόμοι δεν πρέπει να εφαρμόζονται με διαφορετικό τρόπο. Aν είμαστε ειλικρινείς στο ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας”.

Η Βελγίδα ΥΠΕΞ απάντησε στον κ. Τσαβούσογλου: “Για τις διαδηλώσεις αν έχετε περισσότερες πληοροφορίες να μας τις πείτε, αλλά να ξεκαθαρίσω πως οι διαδηλώσεις έγιναν στα πλαίσια της ελευθερίας έκφρασης και της ελευθερίας της διαδήλωσης”.

INFOGNOMON  POLITICS


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου