Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

«Βόμβες» από Ν. Παναγιωτόπουλο: «Yπαρκτές απειλές περικυκλώνουν τη χώρα μας» – «Εδώ και τώρα αναβάθμιση των F-16».


«Βόμβες» έριξε ξανά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, για απειλές που περικυκλώνουν τη χώρα μας και για αναγκαιότητα αναβάθμισης των F-16 εδώ και τώρα, με κάθε κόστος.


Καθώς ένα θερμό πεισόδιο με την Τουρκία φαίνεται όλο και πιο πιθανό, οι κινήσεις της Αθήνας γίνονται πιο άμεσες και απαιτητικές, με προτεραιότητες την ενίσχυση της ετοιμότητας και της δύναμης αποτροπής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την επιχειρησιακή ανάγκη αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 επισήμανε ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος υπερτονίζοντας την κρισιμότητα της περιόδου λόγω της εντεινόμενης προκλητικότητας της Τουρκίας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε δε πως «Θα προτιμούσα να χάσω τον ύπνο μου μπροστά στο ενδεχόμενο να με καλέσουν στο μέλλον σε μια εξεταστική επιτροπή, δήλωσε ο υπουργός παρά να χάνω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα για να αναβαθμίσω τα αεροπλάνα μας με δραματικά καλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες για επαύξηση της ετοιμότητας σε αυτόν τον καιρό και τις υπαρκτές απειλές που συμφωνούμε ότι περικυκλώνουν τη χώρα μας».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «Τώρα πρέπει να αναβαθμιστούν οι ένοπλες δυνάμεις, τώρα είναι η ώρα και όχι αύριο» ενώ πρόσθεσε ότι απαιτούνται επιπρόσθετες ενέργειες στον τομέα των εξοπλισμών αναφέροντας χαρακτηριστικά την αγορά τορπιλών για τα υποβρύχια, την συντήρηση φρεγατών κ.α.

Τέλος, ο υπουργός διέψευσε τα δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διέρρευσε ότι παγώνουν οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία τονίζοντας: «Η πολιτική του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν εκφράζεται με διαρροές αλλά με επίσημες τοποθετήσεις».

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου