Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Χ.Χάφταρ: «Θα απελευθερώσουμε την Τρίπολη & θα καταστρέψουμε το τουρκικό όνειρο» - Άμεσα να αναγνωριστεί από την Αθήνα


Ο ναύαρχος της Λιβύης Φάρατζ ελ Μαχντάουϊ φοίτησε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και είναι το δεξί χέρι και ο ποιο στενός συνεργάτης του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ. 


Σαν τόσο κοντινό πρόσωπο του στρατάρχη θεωρείται πως εκφράζει άμεσα τις απόψεις του και την γεωστρατηγική που θα ακολουθήσει όταν κι αν πάρει την εξουσία στην Λιβύη σαν ο μοναδικός και αδιαμφισβήτητος ηγέτης της.

Αργά το βράδυ ο ναύαρχος Φάρατζ ελ Μαχντάουϊ , έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ,στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ το εξής μήνυμα:

«Θα απελευθερώσουμε την πρωτεύουσα την Τρίπολη, και θα καταστρέψουμε το τουρκικό όνειρο»
Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να πούμε πως ο Φάρατζ ελ Μαχντάουϊ έχει ως εξώφυλλο στον λογαριασμό του στο Facebook φωτογραφία του από όταν φοιτούσε στην ελληνική Σχολή Ναυτικών Δοκίμων που δείχνει πολλά για τον φιλελληνικό του προσανατολισμό.

 Ο ναύαρχος Μαχντάουι, ο οποίος υπηρετεί σήμερα στην Αθήνα, έχει οκτώ παιδιά και μιλά φυσικά απταίστως την Ελληνική.

Ψάχνοντας στο αρχείο των ειδήσεων αξίζει να σημειωθεί ότι ο ναύαρχος Farag El Mahdawi, στο πλαίσιο επίσκεψης του στην Κρήτη το 2015 και σε συνάντησή του με τον τότε Δήμαρχο Χανίων, Αναστάσιο Βάμβουκα, είχε συζήτηση αναφορικά με τις αναταραχές στη γείτονα χώρα, ενώ διαβίβασε και επιστολή του Δημάρχου του Τομπρούκ, Alnaji Mazeg Bobaker, προς τον κ. Βάμβουκα, με την οποία προτείνονταν η διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ Κρήτης και Λιβύης.

Συνεπώς η Κρήτη από τότε έπαιζε μείζονα ρόλο στην γεωστρατηγική σκέψη του στρατάρχη Χάφταρ, ο οποίος ήθελε να οριοθετήσει την ΑΟΖ της χώρας του σε συμφωνία με την Ελλάδα και όχι με την ισλαμιστική Τουρκία.

Σημειώνεται ότι χθες την έναρξη της επιχείρησης για την απελευθέρωση της Τρίπολης της Λιβύης από τις τουρκόφιλες δυνάμεις του GNA, ανακοίνωσε επίσημα ο εκπρόσωπος του LNA Al-Mismari.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Λιβύης προχωρούν για την απελευθέρωση της Τρίπολης, ούτως ώστε να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια του έθνους και υποσχόμενοι ότι το μέλλον του λιβυκού λαού θα είναι λαμπρό και ασφαλές», είπε ο Al-Mismari.

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου